Foto: IIHF
Dānijas hokeja izlase pirmdien, 23. maijā, pasaules čempionātā Helsinku grupā aizraujošā cīņā ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pieveica Kanādas valstsvienību, pirmo reizi turnīra vēsturē pārspējot hokeja dzimtenes pārstāvjus.

Kanādai un Dānijai šī bija septītā savstarpējā spēle pasaules čempionātā mūsdienās. 2003. gadā Kanādas un Dānijas spēle noslēdzās neizšķirti, bet pēc tam piecas reizes uzvaras bija guvusi tikai Kanāda.

Dānijai uzvara vēl negarantē vietu ceturtdaļfinālā, jo Helsinku grupas pēdējās ceļazīmes liktenis otrdien izšķirsies Dānijas un Slovākijas mačā. Pēc šodienas uzvaras Dānijai rītdienas spēlē pietiek ar neizšķirtu pamatlaikā, bet slovākiem būs nepieciešama uzvara pamatlaikā. Vietu ceturtdaļfinālā no Helsinku grupas jau sev nodrošinājušas Šveice, Vācija un Kanāda.

Dānija pirmos vārtus guva spēles desmitajā minūtē, kad pretuzbrukumā ar plaukstas metienu precīzs bija Markuss Lauridsens, gūstot savus pirmos vārtus čempionātā. 15. minūtē Kanādas izlase ieguva skaitlisko vairākumu, taču kanādieši nospēlēja ļoti pašpārliecināti, par to dārgi samaksājot – Peters Reigins mazākumā panāca dāņiem 2:0.

Otrā perioda sākumā kanādieši ar fantastisku vārtu guvumu samazināja rezultāta starpību. Pēc iemetiena bija neliela burzma iemetiena punktā, ripu uztvēra Makss Komtuā un uzreiz pagriezienā ar plaukstas metienu to raidīja apbrīnojami precīzi vārtu devītniekā – dāņu vārtsargs Sebastians Dāms šokā palika sastindzis vārtos.

Dānijas hokejisti spēles turpinājumā izturēja brīžiem masīvos Kanādas uzbrukumus, bet 53. minūtē vairākumā Matiass Bau atjaunoja skandināviem divu vārtu pārsvaru. Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Raiens Greivss ar spēcīgu metienu vēlreiz samazināja rezultāta starpību, pēdējās divās ar pusi minūtēs Kanāda iespieda pretiniekus viņu zonā, bet arī šoreiz Dānijas aizsardzība nenodrebēja – Dānija varēja svinēt vēsturisku uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!