Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta laikā no sarežģītās situācijas izkļuvusi, nodemonstrējot varoņu īpašības, kas ļoti lepnu padarījis vienības kapteini Lauri Dārziņu.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pēdējā spēlē otrdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Somijai. Ar izcīnīto vienu punktu Latvijas izlase garantēja sesto vietu apakšgrupā un 11.vietu turnīra kopējā ieskaitē.

"Jebkurš cilvēks, iesākot kādu darbu, iesākumā pieļauj kļūdas, taču ir patīkami atrast risinājumus un līkni saglabāt augšupejošu. Pērn komandai gāja pretēji, tāpēc sajūtu ziņā šis čempionāts bija labāks," turnīra gaitu žurnālistiem rezumēja Dārziņš.



"Esmu lepns ar komandu. Puiši ir malači," pauda uzbrucējs. "Klusībā mēs vienmēr ceram sasniegt ko vairāk, taču katram iebildējam varu apliecināt, ka šie puiši ir varoņi."

"Komandas sastāvs bija spēlēt un sevi pierādīt gribošs. Mums bija grūtības, taču kā komanda un kopā ar treneriem tikām ar tām galā. Šīs bažas mūs dažbrīd arī jūtami motivēja," piebilda Dārziņš. "Kopējo sajūtu veido tas, ka komandas sniegums turnīra gaitā uzlabojās. Ir padarīta darba sajūta, jo arī sliktajās spēlēs komandas soliņš bija dzīvs un ticības pilns. Mēs kā sportisti vienmēr gribam uzvarēt, taču arī pēc šiem zaudējumiem varam teikt, ka esam malači."

"Viens par visiem, visi par vienu," savu lomu kā kapteinim raksturoja Dārziņš.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā Latvijas izlase ar 0:6 kapitulēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai, turpinājumā ar 1:4 piekāpās ASV hokejistiem, bet trešajā mačā ar 3:5 kapitulēja arī Austrijai, apdraudot izredzes palikt augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.

Tomēr Latvijas līdzjutēju noskaņojums labāks kļuva pēc pagājušās ceturtdienas mača, kad ar "hat-trick" izcēlās Lauris Dārziņš, bet izlase ar 5:3 uzvarēja pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju pasaules čempionāta spēlēs. Uzvaras gan neizdevās turpināt sestdien, kad svarīgā cīņā ar 0:2 tika zaudēts Vācijai. Savukārt vēl svarīgāka spēle tika aizvadīta pirmdien, kurā Latvija ar 3:1 uzvarēja Franciju.

Līdz ar to 2014.gada pavasarī Baltkrievijā Latvijas izlase 18.sezonu pēc kārtas spēlēs pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!