Foto: LETA

Spēle ar Šveices izlasi pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlases izpildījumā trešdien bijusi briesmīga, jo tika pieļauts pārāk daudz rupju kļūdu, bet spēles beigās pietrūka ticības, ka komanda var uzvarēt, uzskata valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Jau ziņots, ka trešdien dramatiskā spēlē pret Šveici, kurā Latvijas hokejisti spēja atspēlēties no 0:3, izšķirošie vārti tika ielaisti 89 sekundes pirms pamatlaika beigām, Latvijai piedzīvojot zaudējumu ar 4:5 (0:0, 3:3, 1:2). Galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadītajai komandai šī bija ceturtā neveiksme tikpat spēlēs, kas samazināja izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

"Mums ir jāuzlabo sniegums, jo spēle ar Šveici mūsu izpildījumā bija briesmīga, daudz rupju kļūdu, kaut ko skraidījām. Ja godīgi, tikai trešajā periodā 10-15 minūtes spēlējām kvalitatīvu hokeju, tādu kā pirmajās divās spēlēs pret Zviedriju un Čehiju, un tad uzreiz bija arī iespējas," sarunā ar žurnālistiem ceturtdien pēc treniņa tiešs bija Daugaviņš. "Šādos turnīros kā pasaules čempionāts sniegums bieži vien ir viļņveidīgs, taču mums bez tā visa ir arī bailes kļūdīties, taču stress dara savu un beigās noved tieši pie kļūdām".

Izlases kapteinis bija kritisks arī par savu sniegumu. "Protams, savs pienesums jādod līderiem. Arī man pagaidām nav golu. It kā metu pa vārtiem, bet nekrīt, tomēr ceru, ka spēle vēl aizies un svarīgā momentā tomēr kaut ko izdarīšu," Daugaviņš ir gatavs dot arī taustāmāku pienesumu.

Nākamajā spēlē piektdien pret Dāniju viņš laukumā dosies līdz šim labākajā uzbrucēju virknējumā ar Andri Džeriņu un Robertu Bukartu, nomainot ceļgala traumu guvušo Miķeli Rēdlihu, kuram šis čempionāts jau ir noslēdzies.

"Protams, Miķeļa iztrūkums būs liels robs, jo viņš bija mūsu rezultatīvākais spēlētājs. Žēl, jo bija sajūta, ka šis ir viņa gads, ka viss viņam krīt iekšā. Viņš mums bija ļoti svarīgs spēlētājs, bet tagad vairs neko. Šķiet, ka mani tagad mēģinās tajā maiņā, varbūt kāds gols iekritīs un varbūt beidzot aizies man tā spēle. Jāiet tajos punktos, kur Miķelis bija, varbūt no turienes tie goli sāks krist arī man," smaidot sacīja Daugaviņš.

Pēc spēles ar Šveici noskaņojums Latvijas izlases ģērbtuvē nav bijis no labākajiem. "Galvas lejā un klusums. Kā parasti pēc šādiem zaudējumiem. Kā pacelt tonusu un noskaņojumu? Vajadzēja emocionālu treniņu kā šodien, arī mazliet pamuļķoties savā starpā, lai būtu emocijas, lai izvēdinātu galvu. Smadzenēs tomēr sēž iekšā viss tas smagais, kas ir bijis un vēl ir priekšā. Vairāk jādomā pozitīvi un jātic sev," uzskata kapteinis, kurš četros čempionātā aizvadītos mačos ir izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Viņš atturējās prognozēt, kādas ir Latvijas izlases izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. "Piektdien pēc spēles ar Dāniju pateikšu," piebilda viens no komandas līderiem.

Pirms spēles ar Šveici bijusi arī atsevišķa spēlētāju sapulce. "Laikam tas nenostrādāja. Tagad mēs visi gudri varam runāt, ka vajadzēja tā vai citādāk. Paši vien esam vainīgi, paši zaudējām to spēli, par spīti tam, ka mums vēl ļoti daudz veicās. Nevajag ieslīgt ilūzijā, ka mēs zaudējām vienu punktu, mēs, pareizāk sakot, varējām izcīnīt vienu punktu, taču paši to neizmantojām".

Daugaviņš uzskata, ka Latvijas izlasei pietrūkst ticības tam, ka šādas spēles tā var uzvarēt. "Nav mums kā citām komandām, kuras katru gadu spēlē par medaļām, tāda "killera instinkta" laukumā. Viņi vienkārši zina un tic, ka uzvarēs, tāpēc arī spiež, met un viņiem viss krīt, bet mums... Tas, iespējams, tāpēc, ka tik maz uzvaram pasaules čempionātos, jo ir bail zaudēt papildu punktu, nevis iet un ticēt, ka varam uzvarēt. Mums vajadzēja uzvarēt Šveici, vienkārši pašiem vajadzēja spēlēt citādāk. Spēlēt agresīvi, ņemt iniciatīvu savās rokās un ticēt, ka mēs varam, nevis atkal spēlēt ar otro numuru," savas domas pauda Daugaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!