Foto: Reuters/Scanpix
Francijas hokeja izlase savās mājās notiekošajā pasaules čempionāta Parīzes grupas spēlē svētdien sensacionāli ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pārspēja Somijas valstsvienību, kas pirms gada izcīnīja sudraba godalgas.

Francijas izlasei šī bija pirmā uzvara pār Somijas valstsvienību pasaules čempionātu vēsturē. Francija turnīru iesāka ar zaudējumu pret Norvēģiju, bet Somija pirms tam pieveica Baltkrieviju.

Abas komandas spēli iesāka diezgan līdzīgā cīņā, taču vadībā pirmā izvirzījās Francijas izlase. Francūži izspēlēja uzbrukumu, bet tad divi Somijas hokejisti uzgāzās virsū savam vārtsargam, un Pjērs Eduārs Belmārs ieraidīja ripu vārtos. Mača turpinājumā savu komandu vairākas reizes glāba vārtsargs Floriāns Ardī, kad tika galā ar sarežģītiem somu metieniem.

Otrās trešdaļas sākumā Somija izlīdzināja rezultātu, kad ar spēcīgu metienu izcēlās Miko Lehtonens. Viņam palīdzēja divi komandas biedri, kuri traucēja Ardī redzēt ripas lidojumu. Tomēr Francijas izlase ne tikai atguva vadību, bet panāca divu "golu" pārsvaru. 34. minūtē Sebastjans Aho laukuma viduszonā pieļāva kļūdu, un Belmārs pārtvēra ripu. Viņš iegāja uzbrukuma zonā un izdarīja metienu, bet vārtsarga atsisto ripu ieguva Antuāns Rusēls, kurš lielisko iespēju izmantoja. Savukārt minūti pirms trešdaļas beigām Francija uzreiz pēc vairākuma guva trešos vārtus, Valentēnam Klero ievirzot ripu vārtos pēc komandas biedra metiena.

Francijas izlase 49. minūtē panāca 4:1, kad Rusēls lielā ātrumā pārslidoja pāri visam laukumam, izgāja pret vārtsargu un raidīja ripu starp viņa kājsargiem. Somijas izlase, cenšoties glābt situāciju, laicīgi mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet Damjēns Flerī iemeta ripu vārtos no vidējās zonas un skaisti pielika punktu Francijas hokeja vēsturiskajam vakaram.

Francijas izlases vārtsargs Ardī šajā mačā tika galā ar 42 pretinieku metieniem, bet Francijas hokejistiem, lai gūtu piecus vārtus, pietika ar 26 metieniem.

$duelID=601;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!