Foto: Reuters/Scanpix

2017. gada pasaules čempionātā ASV izlasi piekritis pārstāvēt Džeks Eikels, kurš ir latvieša Zemgus Girgensona komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabers", vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Eikels otro reizi pārstāvēs pieaugušo valstsvienību pasaules čempionātā, iepriekš viņš to darīja 2015. gadā, kad desmit spēlēs guva divus vārtus un izdarīja piecas piespēles. Tāpat pirms šīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas viņš spēlēja Ziemeļamerikas izlasē Pasaules kausa izcīņā.

Eikels šajā NHL sezonā 61 spēlē guva 24 vārtus un izdarīja 33 piespēles.

ASV un Latvijas izlases pasaules čempionātā spēlēs A apakšgrupā Ķelnē, kur pretinieki būs arī Zviedrijas, Krievijas, Slovākijas, Vācijas, Dānijas un Itālijas valstsvienības.

ASV izlase iepriekš nosauca pirmos kandidātus uz vietu valstsvienībā, un to starpā bija vārtsargi Konors Helebaks (Vinipegas "Jets"), Džimijs Hovards (Detroitas "Red Wings") un Kels Pītersens (Noterdamas Universitāte, NCAA), aizsargi Daniels Briklijs (Minesotas štata Universitāte, NCAA), Denijs Dekeizers (Detroitas "Red Wings"), Konors Mērfijs (Arizonas "Coyotes") un Džeikobs Truba (Vinipegas "Jets"), kā arī uzbrucēji Niks Bjugstads (Floridas "Panthers"), Džeitī Komfers (Kolorado "Avalanche"), Endrū Kops (Vinipegas "Jets"), Kristians Dvoraks (Arizonas "Coyotes"), Džordans Grīnvejs (Bostonas Universitāte, NCAA), Dilans Larkins (Detroitas "Red Wings"), Anderss Lī un Broks Nelsons (abi – Ņujorkas "Islanders") un Anders Bjorks (Notre-Dames Universitāte, NCAA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!