Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtus pasaules čempionāta spēlē pret Slovākiju šodien sargās jaunais Kristers Gudļevskis.

Izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc ceturtdienas rīta treniņa žurnālistiem apstiprināja, ka pieņemts lēmums par debitanta Gudļevska sūtīšanu laukumā, jo komandas pamatvārtsargs Edgars Masaļskis vēl nav atguvis nepieciešamo pašsajūtu.

"Gudļevskim tiks dota viņa iespēja. Par to domājām jau pirms pirmās turnīra spēles, taču tajā pretī stājās ļoti varena Krievijas komanda. Masaļskis pamazām atgūst pašsajūtu, taču pagaidām tas rezultātu nedod. Viņam nepieciešams ilgāks laiks, bet Gudļevskis ir varošs un ļoti grib spēlēt," izcēla Nolans.

Īsi pirms spēles tiks lemts pār uzbrucēja Ginta Meijas došanos laukumā, jo viņam joprojām problēmas sagādā sāpošie cirkšņi.

Ceturtdienas rīta treniņā uz ledus nebija aizsarga Georgija Pujaca, kurš, visticamāk, Latvijas izlasei šajā pasaules čempionātā vairs nepalīdzēs, un vārtsarga Māra Jučera. Treniņa laikā nevienā vingrinājumā uz ledus neizgāja pilni uzbrucēju virknējumi.

Trešdien Pujacs kopā ar izlases ārstu Jāni Kvēpu bija devies veikt padziļinātu medicīnisko izmeklēšanu, kurā nekādi nopietni veselības traucējumi aizsargam nav konstatēti. Lai arī pie fiziskas slodzes Pujacs jūtas dezorientēts, viņam nav konstatēts ne smadzeņu satricinājums, ne asinsizplūdums.

Mačs starp Latvijas un Slovākijas izlasēm Helsinkos sāksies plkst.20.15.

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs spēle ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!