Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija kļūšana par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" galveno treneri būtiski neietekmēs valstsvienību. To pirmdien sarunā ar LTV apgalvoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

"Avangard" svētdien vakarā paziņoja par līguma noslēgšanu ar Hārtliju, kurš turpinās arī darbu Latvijas izlasē.

"Hārtlijs turpinās darbu ar Latvijas izlasi. Neredzu nekādu milzīgu iemeslu, lai kaut kas būtiski mainītos. Bobs būs nosacīti tuvāk, varbūt biežāk satiksimies. Esam par visu vienojušies dokumentāli, viss ir nofiksēts, un klubs ir informēts, ka Bobs ir Latvijas izlases galvenais treneris," LTV sacīja Koziols.

Koziols mierina, ka Hārtlijs palīdzēs valstsvienībai starptautiski noteiktajos "hokeja izlašu logos" un uzreiz pēc KHL sezonas noslēguma.

Tiesa, Koziols neskaidroja situāciju, ja "Avangard" aizcīnīsies līdz KHL Gagarina kausa izcīņas finālam. Šogad Gagarina kausa pēdējā spēle risinājās 22. aprīlī, bet Latvijas izlase pirmo treniņu aizvadīja jau 19. martā.

"Avangard" savā paziņojumā norāda, ka Hārtlijs un kluba vadība atraduši sapratni "kluba attīstības vīzijā". Tiek ziņots, ka Hārtlijs iesaistīsies "Avangard" kluba sistēmas darbā, ne tikai galvenās komandas vadīšanā.

Līdzīga rakstura sadarbība ar Hārtliju ir arī LHF, tomēr Koziols atkal uzsver, ka Latvijas hokejs necietīs. "Latvijas hokejam laiks pietiks. Ir zināms dienu skaits, kad viņam ir jāstrādā ar Latvijas hokeja sistēmu. Varbūt šis laiks samazināsies par kādu 1-2 dienām."

Hārtlijs divus gadus vada Latvijas izlasi. Pērn pasaules čempionātā Latvijas izlase palika soļa attālumā no iekļūšanas ceturtdaļfinālā, bet šogad Dānijā pēc deviņu gadu pārtraukuma Latvijas valstsvienība spēlēja izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase aizraujošā cīņā ar 2:3 zaudēja Zviedrijai, kas vēlāk otro gadu pēc kārtas kļuva par pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!