Ja Latvijas hokeja izlase būtu iekļuvusi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, tā būtu varējusi sagādāt lielu pārsteigumu, taču komandai pietrūka pāris veiksmīgas epizodes, lai iegūtu nepieciešamo punktu pret Vācijas valstsvienību, pēcspēles preses konferencē sacīja galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti otrdien, 1. jūnijā, ar rezultātu 1:2 izšķirošajā B apakšgrupas spēlē piekāpās Vācijas izlasei, un šis rezultāts neļāva turpināt turnīru.

"Es domāju, ka komandas sniegums un atdeve bija lieliska. Visi vēlējās spēlēt valstsvienībā, visi darīja, ko varēja. Mēs nevienu brīdi nepadevāmies," par savu komandu teica Hārtlijs. "Mums pietrūka nedaudz veiksmes, pāris veiksmīgu ripas atlēcienu. Katru gadu redzu komandas smago darbu un atdevi."

Latvijas izlase abus vārtus mačā pret Vāciju ielaida spēles pirmajā septiņās minūtēs, un Hārtlijs uzsvēra, ka tieši tas maksāja ļoti dārgi.

"Kad ielaidām abus vārtus, vajadzēja ātrāk nolasīt situāciju, pietrūka arī labāks izpildījums. Vajadzēja pieņemt labākus lēmumus, jo vāciešiem ir ātrāka komanda. Pirmajos ielaistajos vārtos viņu spēlētājs vienkārši bija ātrāks, bet otrajā bija kļūda. Pārsvarā pirms spēlēm sagaidām šādas epizodes, tikai nezinām, vai viņi gūst vārtus. Taču mēs turpinājām spēlēt, saņēmāmies un cīnījāmies līdz pašām beigām," sacīja Hārtlijs.

Latvijas izlases galvenais treneris norādīja, ka tāda ir pasaules čempionāta burvība – jāaizvada septiņas spēles, taču izšķirošas izrādās pašas sīkākās nianses.

"Pēc spēles es teicu, ka lepojos ar spēlētājiem. Uz rezervistu soliņa spēlētāji dzina komandas biedrus uz priekšu, laukumā esošie spēlētāji skrēja. Mēs spēlējām pret vairākiem NHL spēlētājiem. Mēs ierobežojām viņu ātrumu un varējām cīnīties ar viņiem. Katru spēli visi spēlētāji nāca smagi strādāt. Komandā bija lepnuma sajūta," turpināja treneris.

Latvijas hokejisti šajā pasaules čempionātā vairākumā spēlēja ļoti vāji, realizējot tikai divus no 24 vairākumiem. Tas bija vājākais rādītājs visā turnīrā.

"Man šķiet, ka turnīra sākumā mēs vairākas reizes trāpījām pa stabiem, kas patraucēja pārliecības iegūšanai. Taču Vācija ir ātra komanda, kas izdara spiedienu. Mums nebija daudz laika lēmumu pieņemšanai, taču tik un tā mums bija momenti, bet nespējām gūt vārtus," viņš norādīja.

"Esmu ļoti bēdīgs, jo ceturtdaļfinālā varējām radīt lielu pārsteigumu," vaļsirdīgi atzina Hārtlijs "Sajūtas arēnā ar skatītājiem bija maģiskas. Žēl, ka tas ilga vienu spēli. Es nekad nevainošu spēlētājus, jo viņi atdeva visu sevi. Viņi patiesi cīnījās."

Hārtlijs slavēja arī pasaules čempionāta organizatorus, norādot, ka viņi pelnījuši zelta medaļas. "Nedomāju, ka vārds "ekselenti" ir pietiekami, lai šo visu raksturotu. Turnīrs bija neticams, loģistika bija lieliska. Bija interesanti, un viss bija ļoti labi paveikts."

Augustā Latvijas hokeja izlasi sagaida olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, un galvenais treneris norādīja, ka process nekad neapstājas un drīzumā jau federācija sāks darbu pie kandidātu izvēlēšanās un aicināšanas uz treniņnometni.

$duelID=1415;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!