Foto: F64

Latvijas hokeja izlase ir galvenā favorīte uz pasaules čempionāta zeltu, uzskata rīkotāji IIHF, publicējot jaunāko nenopietno, spēka rangu.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta iesākumā spēka rangā bija devītajā vietā, šo pozīciju arī saglabājot turpinājumā. Pēc pāris uzvarām Latvija nenopietnajā rangā bija jau astotniekā, bet dramatiskā un pārsteidzošā uzvara pār Šveici, kas deva vietu ceturtdaļfinālā, ļāva Latvijai rangā iekļūt trijniekā.

Pēc sensacionālās uzvaras ceturtdaļfinālā pār Zviedriju, kas lika visai Latvijai "sajukt prātā", hokeja valstsvienība – pēc IIHF spēka ranga veidotājiem – ir galvenā favorīte, uzburot vēl vienu "Pelnrušķītes stāstu" sporta vēsturē. Latvijas izlases sniegums tiek pavadīts ar izteicienu: "(Artūrs) Šilovs mūs glābj, Miks (Indrašis) rāda brīnumus!".

Interesanti, ka IIHF spēka ranga otrā pozīcija atvēlēta Kanādai, lai gan pusfinālā tai jātiekas tieši ar Latviju – tādējādi abas valstsvienības pat teorētiski nevar ieņemt pirmās divas vietas. Savukārt trešā vieta atvēlēta pagaidām zaudējumus nejutušai ASV izlasei, ārpus medaļu pozīcijām atstājot vēl vienu pārsteigumu autori Vāciju.

Latvija savu pusfināla spēlei pret Kanādu, kurai zaudēja priekšsacīkstēs ar 0:6, risināsies sestdien 27. maijā pulksten 14:20, bet otra pusfināla spēle starp ASV un Vāciju būs 18:20. Savukārt svētdien fināls risināsies pulksten 20:20, bet spēle par trešo vietu pulksten 15:20.

Latvijai šī ir sestā uzvara pēc kārtas, kas ir visu laiku labākais sasniegums pasaules čempionātos. Tāpat līdz ar šo Latvija labojusi rekordu – līdz šim vairākas reizes bijusi septītā vieta, bet tagad nodrošināta vismaz ceturtā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!