Foto: LETA

Latvijas hokejisti ceturtdien pret Zviedriju izcīnīja vēsturisku uzvaru un pirmo reizi cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām, un pēc mača sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) uzbrucējs Miks Indrašis neslēpa, ka viņam trūkst vārdu. "Būs jāliek pīkstuļi."

Latvijas hokejisti ceturtdien vēsturiskā ceturtdaļfināla spēlē ar 3:1 uzvarēja Zviedriju, pirmo reizi vēsturē sasniedzot pasaules čempionāta pusfinālu.

"Būs jāliek pīkstuļi," pēcspēles intervijā teica Indrašis. "Man nav ko teikt. Viss būs redzams laukumā un tribīnēs. Fantastika!"

Tieši Indrašis 46. minūtē guva Latvijas izlases otros vārtus, kas pēcāk izrādījās uzvaru nesošie. "Vienalga, kurš tos vārtus būtu iemetis," uzsvēra uzbrucējs. "Viss tagad tikai sākas. Atdosim no sevis visu. Man reibst galva, trūkst skābekļa..."

Ja Latvijas hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfināla maču pret Zviedriju nebūtu aizvadījusi savās mājās, iespējams, uzvara nebūtu izcīnīta, tikmēr sarunā ar LTV sacīja viens no komandas līderiem Rodrigo Ābols.

"Tāda komanda uz ledus, tribīnēs un valstī... Kopā esam visstiprākie, un tas šodien apliecinājās," teica Ābols. "Ja nav komandas un dvēseles, nevar uzvarēt."

"Ja varam iedvesmot cilvēkus kaut kādā ziņā būt mazliet labākiem, varam būt tikai priecīgi," uzbrucējs neslēpa, ka mačs pret Zviedriju bijis grūts, jo pretinieki radījuši lielu spiedienu. "Ja nespēlētu mājās, varbūt šo spēli neuzvarētu."

Arī Ābols akcentēja, ka cīņa vēl nav galā. Šodien vēl varot pasvinēt, bet pēc tam jāmetas cīņā par medaļām. Sestdien pusdienlaikā gaida duelis pret Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!