Foto: LETA

Kanādas hokeja izlasei pasaules čempionātā kā pēdējais pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sentluisas "Blues"  aizsargs Kriss Rasels, vēsta Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) oficiālā mājaslapa internetā.

Pēc Rasela pievienošanās Kanādas izlases sastāvā ir maksimums atļautie 25 hokejisti, no kuriem trīs ir vārtsargi, deviņi ir aizsargi un 13 ir uzbrucēji.

Rasels pasaules čempionātā Kanādas izlasi pārstāvēs piekto reizi, un bija tās sastāvā, kad valstsvienība 2010.gadā izcīnīja zelta medaļas.

Tikmēr Zviedrijas valstsvienību pastiprinās NHL kluba Nešvilas "Predators" uzbrucējs Patriks Hornkvists, kurš pirmo spēli turnīrā aizvadīs sestdien ar Itāliju.

Iepriekš valstsvienībā Hornkvists ir spēlējis 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kā arī 2007. un 2008.gada pasaules čempionātos.

Pēc Hornkvista iekļaušanas sastāvā Zviedrijai PČ ir pieteikti divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Līdz ar to komandai vēl var pievienoties viens laukuma spēlētājs un viens aizsargs.

Zviedrijas un Latvijas izlases otrdien savā starpā aizvadīs apakšgrupas pēdējo, septīto spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!