Foto: F64

Latvijas hokeja uzbrucējam Mārtiņam Karsumam tiks veikta ikgadējā ceļgala tīrīšana, kas viņam, visticamāk, liks izlaist pasaules čempionātu piekto gadu pēc kārtas, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Operācija ieplānota trešdien.

Arī iepriekšējos gadus Karsumam pēc sezonas ierasti bijusi nepieciešama ceļa operācija, tāpēc pasaules čempionātos viņš nav piedalījies jau ilgstoši. Karsums spēlējis 2008., 2009. un 2010.gada pasaules meistarsacīkstēs, kā arī piedalījies 2010. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs.

Tāpat otrdien Karsuma pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Dinamo" pavēstīja, ka spēlētājam un viņa sievai Baibai piedzimis dēls, kuram dots vārds Miks.

Šajā sezonā Karsums KHL 56 regulārā čempionāta spēlēs guva 11 vārtus un izpildīja 15 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā 11 mačos izcēlās ar trim vārtiem un divām piespēlēm. Pēc publiski pieejamās sezonas viņam nav kontrakta uz nākamo sezonu.

Kā zināms, pasaules čempionātā Latvijas izlasei nepalīdzēs arī aizsargs Oskars Bārtulis, bet to vēlas darīt uzbrucējs Miks Indrašis, tomēr viņam ir pleca trauma. Zem jautājuma zīmes ir arī uzbrucēja Zemgus Girgensona un aizsarga Georgija Pujaca piedalīšanās pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!