Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kazahstānas hokeja izlase pirmdien 2022. gada pasaules čempionāta A apakšgrupas cīņā par vietas saglabāšanu elites divīzijā ar rezultātu 5:2 (2:1, 1:1, 2:0) pārspēja Itāliju, kas nākamajā sezonā spēlēs divīziju zemāk.

Abas komandas līdz šim pasaules čempionātā bija piedzīvojušas tikai zaudējumus, taču itāļi spēja iegūt vismaz punktu. Šajā mačā tam lielas nozīmes nebija, un mača uzvarētājs saglabāja vietu spēcīgāko 16 komandu pulkā.

Kazahstāna spēles 12. minūtē izvirzījās vadībā, realizējot vairākumu, kad Kērtiss Volks no aizvārtes izlauzās vārtu priekšā, izdarīja vienu metienu, savāca vārtsarga atvairīto ripu un ar otro mēģinājumu ripu pārcēla pāri kājsargam. Trīs minūtes vēlāk itāļi rezultātu izlīdzināja, arī realizējot vairākumu. Enriko Miglioranci izdarīja tālu metienu, un vārtu priekšā ļoti acīgi nūju pielika Brendons Maknelijs.

Neizšķirts rezultāts saglabājās tikai minūti, kad Valērijam Orehovam izdevās precīzs metiens pēc pieslidošanas tuvāk vārtiem no zilās līnijas.

Pēc piecām nospēlētām minūtēm otrajā trešdaļā Jegors Petuhovs devās uz vārtiem no kreisās malas, izdarīja vienu metienu, savāca ripu un uzmeta pa vārtiem no aizvārtes, trāpot pa vārtsarga Andreasa Bernarda kājsarga aizmuguri. Vārtsarga laukumā dežurēja Alihans Asetovs, kurš, netraucējot vārtsargu, ievirzīja ripu vārtos un panāca divu vārtu pārsvaru Kazahstānai.

Taču uzreiz pēc tam Djego Kostners pa kreiso malu devās uzbrukumā, izvilināja Kazahstānas vārtsargu Andreju Šutovu no pozīcijas un no aizvārtes ar lielisku nūjas darbību iedabūja ripu Kazahstānas vārtos.

Otrā trešdaļa noslēdzās ar 5+20 minūšu noraidījumu Dilanam de Pernam, kurš, gribot pielietot spēka paņēmienu, nospēlēja "celis-celī" ar Mihailu Rahmanovu. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesneši Itālijas hokejistam piesprieda 5+20 minūšu noraidījumu.

Kazahstānai ar piecu minūšu vairākuma realizāciju neveicās, un tikai 13 sekundes pirms tā beigām Romāns Starčenko pieturēja ripu, ieslidoja sev ērtā pozīcijā un izdarīja precīzu metienu. Trīs minūtes pēc tam Pāvels Akolzins no savas aizsardzības zonas sāka vēl vienu Kazahstanas uzbrukumu, precīzi piespēlēja Valērijam Orehovam, kurš pa kreiso malu iegāja uzbrukuma zonā, bet tad ripu gar vārtiem nogādāja Ņikitam Mihailisam, kurš panāca jau trīs vārtu pārvaru.

Atlikušajā laikā itāļiem neizdevās atgriezt intrigu cīņā par uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!