Foto: F64
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pēc pasaules čempionāta priekšsacīkšu spēlēm publicējusi savu neoficiālo "spēka rangu", un Latvijas izlase tajā noslīdējusi uz 11.vietu.

Latvijas izlase pasaules čempionāta sākumā šajā nenopietnajā rangā bija ārpus astotnieka, tad pakāpās uz astoto vietu, pēc vēl vienas uzvaras bija jau ceturtā, bet pēc panākuma pār ASV izlasi iespraucās labāko trijniekā. Tomēr neveiksmes pēdējās trīs spēlēs Latviju novirzīja uz 11.vietu.

"Ir grūti atrast vārdus," tā raksturota Latvijas izlase jaunākajā rangā, ar uzsvaru uz neieskaitītajiem vārtiem pret Baltkrieviju.

Līdere šajā rangā joprojām ir Krievija ("Soču lācis tempu uzņem nervozi"), kurai seko Kanāda ("Norvēģi nevar noturēt Vordu mūžīgi") un Zviedrija ("Mūsu specializācija ir tādi moderni vārdi kā Linuss").

Vēl labāko astotniekā ir Francija ("Franču revolūcija ir "gaisā"), ASV ("Aiziet, Džonij! Aiziet, aiziet, aiziet!"), Baltkrievija ("Volats [turnīra talismans] ir ar mums"), Čehija ("Mēs palikām dusmīgi, kad viņi bļāva, ka Kamuss ir labāks par Kafku) un Somija ("Janik Veber, mēs skūpstām tavu nūju").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!