Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase 2019. gada pasaules čempionātu noslēdza 10. vietā, bet par labākajiem spēlētājiem valstsvienība atzīti aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers un Roberts Bukarts.

Latvijas izlase pēdējā spēlē ar 4:1 pieveica Norvēģiju, pasaules čempionāta Bratislavas grupā ar trīs uzvarām septiņās spēlēs ieņemot piekto vietu. Košices grupā uzreiz aiz labāko četrinieka ar 11 punktiem ierindojās mājiniece Slovākija, kas tādējādi kopvērtējumā ieņēma vietu augstāk par Latviju – devīto.

Pērn Latvija iekļuva ceturtdaļfinālā un kopvērtējumā bija astotā, bet galvenā trenera Boba Hārtlija pirmajā pasaules čempionātā 2017. gadā Latvijai arī bija desmitā vieta.

Sotnieks septiņās spēlēs tika pie vienas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija "-2", kamēr Bļugers ar Robertu Bukartu bija vieni no Latvijas uzbrukuma līderiem šajā čempionātā. NHL kluba Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Bļugers septiņās spēlēs guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, viņa lietderības koeficients gan bija "-5". Savukārt komandas kapteiņa asistents Roberts Bukarts septiņās spēlēs guva četrus vārtus ("hat trick" spēlē pret pasaues čempioni Zviedriju) un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu "-1".

IZVĒLIES SAVU LATVIJAS IZLASES FAVORĪTU UN NOBALSO PAR VIŅU!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!