Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš paziņojis sastāvu 2022. gada pasaules hokeja čempionātam Somijā, uz meistarsacīkstēm līdzi ņemot deviņus debitantus.

Rokas savainojuma dēļ pasaules čempionātā piedalīties nevarēs Miks Indrašis, bet kā pēdējie no kandidātiem atskaitīti Edgars Kulda, Patriks Zabusovs, Patriks Ozols, Nauris Sējējs un Ernests Ošenieks.

Indrašis savainojumu guva pirmajā pārbaudes spēlē pret Šveices valstsvienību, kad cieta sadursmē jau pirmajā trešdaļā. Vēl svētdien Vītoliņš nevēlējās pilnībā izslēgt viņa dalību čempionātā.

"Indrašim trauma bija nopietna, viņš joprojām nevar iziet uz ledus. Tajā pāris nomaiņās varēja redzēt, ka viņš bija motivēts, viņam bija labi momenti," preses konferencē teica Harijs Vītoliņš, kurš ieskicēja situāciju arī ar aizsargu Kristapu Zīli, kura dalību arī varēja ietekmēt savainojums. "Zīle savu traumu dabūja jau Zviedrijā, viņam prognoze bija izlaist četras nedēļas, un viņam bija iespēja ieiet tajā sastāvā."

Savukārt debitantu lomā uz meistarsacīkstēm dosies vārtsargi Artūrs Šilovs, aizsargi Kārlis Čukste, Sandis Smons, Roberts Mamčičs un Arvils Bergmanis, kā arī uzbrucēji Klāvs Veinbergs, Deniss Smirnovs, Oskars Lapinskis un Nikolajs Jeļisejevs.

Pēdējās pārbaudes spēlēs nepiedalījās arī Ronalds Ķēniņš, bet viņš uz šiem mačiem bija saslimis. Treneris norādīja, ka sagatavošanās periodā viņš vienīgais saslima ar Covid-19.

"Ronalds šodien slidoja, viņam bija individuālais treniņš. Kaut kādas iesnas un klepus spēlētājiem ir, bet Covid-19 testi visiem bija negatīvi," teica Vītoliņš.

Uz pasaules čempionātu Latvijas izlase vedīs 25 spēlētājus, bet divi hokejisti uzreiz netiks pieteikti turnīram, jo vēl tiks vērtēta situācija ar Teodoru Bļugeru un Kristiānu Rubīnu, kuri vēl ir Pitsburgas "Penguins" un Toronto "Maple Leafs" rīcībā.

Elvis Merzļikins būs Latvijas izlases pamatvārsargs, un viņš pauda vēlmi spēlēt visās spēlēs, tomēr Vītoliņš ar skaļiem paziņojumiem šajā sakarā neizcēlās.

"Jāredz, cik intensīvas būs spēles, tad varēs redzēt kā vārtsargs jutīsies. Gribēšana var būt, bet jāskatās racionāli. Mums ir labi vārtsargi, kuri būs gatavi spēlēt," teica treneris.

"Izšķirties bija grūti," par pēdējiem atskaitītajiem hokejistiem teica Vītoliņš. "Visi centās, mēģināja parādīt sevi no labākās puses. Katram spēlētājam tas ir solis uz priekš, bet jaunajiem šis ir solis uz priekšu. Tas, ka viņi atradās nometnē no pirmās līdz pēdējai dienai, ir liels pluss. Hokeja dzīve tikai sākas. Jāskatās ar perspektīvu uz nākotni."

Ziņots, ka noslēdzošajā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase ar rezultātu 5:1 pieveica Kazahstānas valstsvienību. Latvijas hokejisti pārbaudes spēlēs sakrāja trīs uzvaras, vienreiz divos mačos pieveicot Franciju, divas reizes zaudējot Šveices izlasei, bet abas reizes pārspējot Kazahstānu.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokeja valstsvienību. Pēc tam sekos spēles ar Somijas, Norvēģijas, Čehijas, Austrijas, Lielbritānijas un Zviedrijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!