Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien paredzētajai pasaules čempionāta spēlei pret Austriju pirmdienas treniņā gatavojās mainītos virknējumos, bet uz ledus nedevās uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Komandas kapteinim Dārziņam pirmdienas pusdienlaikā notikušajā treniņā kā vienīgajam tika dota atpūta, lai arī nekādu veselības problēmu viņam neesot. Bez Dārziņa treniņā nepiedalījās arī uzbrucējs Gints Meija, kuram ir cirkšņu problēmas, un aizsargs Georgijs Pujacs, kuram svētdienas spēlē pret ASV izlasi tika pārsista auss.

Dārziņa vietā pirmajā uzbrucēju maiņā līdzās Jānis Spruktam un Mārtiņam Cipulim slidoja Aleksejs Širokovs, bet otro maiņu šoreiz veidoja Miks Indrašis, Zemgus Girgensons un Andris Džeriņš.


Trešajā uzbrucēju virknējumā slidoja Armands Bērziņš, Vitālijs Pavlovs un Roberts Jekimovs, bet Ronalds Ķēniņš, Juris Štāls un Koba Jass trenējās ceturtajā maiņā.

Par Pujaca dalību otrdienas spēlē pret Austriju vēl tik lemts, tāpat kā neskaidra ir Meijas došanās laukumā, bet pirmo reizi šajā čempionātā laukumā būs tiesīgs doties K.Jass, kuram bija jāizcieš pērnajā čempionātā piespriestā divu spēļu diskvalifikācija.

Pirmdienas treniņā piedalījās arī visi astoņi izlases aizsargi, kā arī visi trīs vārtsargi, vislielāko slodzi izpelnoties Edgaram Masaļskim.

Komanda treniņu aizvadīja ļoti ātrā tempā, vairākas reizes ar treneriem laukuma malā pārspriežot darbības uzbrukuma zonā. Par nopietno treniņa gaisotni liecina fakts, ka pēc vienas no epizodēm Masaļskis, neapmierināts ar partneru rīcību laukumā, spēcīgi vairākas reizes trieca nūju pret ledu, to salaužot vairākās daļās.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija ceturtdien tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!