Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam šāgada pasaules čempionāts sācies ar dalītām jūtām - viņš jau guvis divus vārtus, bet komanda piedzīvojusi divus zaudējumus.

"Jā, man otrie vārti, bet arī otrais zaudējums," portālam "Delfi" saka Daugaviņš. "Kopumā nav tas labākais turnīra sākums, bet citādi viss kārtībā, viss turpinās! Mūsu galvenais mērķis vēl nav zaudēts, tā kā iesim un spēlēsim!"

Šogad Latvijas komandu trenē Skandināvijā pieredzi guvušais bijušais Rīgas "Dinamo" spēlētājs Aleksandrs Beļavskis - cik atšķirīgs ir viņa darba stils no izlases iepriekšējā vadītāja Teda Nolana? "Tie ir divu dažādu stilu treneri!" saka hokejists. "Beļavskim ir vairāk eiropeisks hokejs, bāzēts uz aizsardzību un pretuzbrukumiem, Tedam bija agresīvāks hokejs, bet taktika un spēles vadīšana - to spēles laikā grūti just, jo mēs pa maiņām ejam un spēlējam, bet pārtraukumos norāda uz mūsu kļūdām, kas jālabo. Tas visiem treneriem ir vienādi."

Grupas kopvērtējumā Latvijas komandai ir sliktākā gūto-zaudēto vārtu attiecība, taču izlases kapteinis šajā faktā iemeslu pārdzīvojumiem nesaskata. "Trīs vārti divās spēlēs - protams, ka gribētos vairāk, bet no otras puses - mēs spēlējām pret pasaules klases komandām, kas neļauj tos "golus" tik viegli iemest un muļķi viņiem vārtos nestāv," viņš norāda. "Protams, ka ir jāmet iekšā, ja gribam uzvarēt, un to centīsimies darīt."

Kaspars Daugaviņš pirmo reizi pasaules čempionātā uz sava Latvijas izlases formastērpa liek kapteiņa "C" burtu - kā tiek galā ar šo atbildību? "Kā jau teicu - laukumā nekādas priekšrocības tas nedod, tas ir vienkārši burts, bet ārpus hokeja atbildība ir nedaudz lielāka, tas ir arī darbs ar treneriem, lēmumu pieņemšana. Es esmu ka starpnieks starp komandu un treneriem," saka Kaspars un pajoko par to, ka kapteinis ir vienīgais, kurš drīkst runāt ar tiesnešiem: "Tas neko nedod, jo viņi tāpat neklausās, ko es tur runāju."

Runājot par mūsu komandas galveno nepatīkamo problēmu, kas lielā mērā nosaka spēles iznākumu - noraidījumiem - Kaspars Daugaviņš norāda, ka tos nopelna uz emociju pamata, spēles iespaidā. "Tās ir emocijas, nogurums, un šī kombinācija daudz ko var izdarīt smadzenēs," ar smaidu saka uzbrucējs. "Tu pieņem lēmumu un sekundi vēlāk saproti, ka esi pieļāvis kļūdu. Spēles noraidījumi - skaidrs, tur neko daudz nevar iesākt, tas ir spiediens no pretiniekiem, kaut kā tās nūjas reizēm iebakstās slidās. Disciplinārie noraidījumi - tur gan mums ir "jāsavācas", tos nedrīkstam pelnīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!