Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miķelis Rēdlihs tāpat kā pārējie komandas biedri šajā pasaules čempionātā pretiniekus nerespektē, cīņā lauž nūjas un nepēta, kas stāv vārtos.

"Mēs par to patiešām nedomājam, ka čempionāta sākuma pretī nāk spēcīgas izlases - arī pret čehiem gājām laukumā uzvarēt, un tas mums sākumā ļoti labi sanāca," portālam "Delfi" saka pieredzējušais uzbrucējs. "Arī trešajā periodā, kad bija 2:3 čehu labā, vēl bija normāla spēle. Kad bija mums "lielais" mazākums un viņi iemeta ceturtos vārtus, tad bija grūtāk, bet ir jāspēlē. Momenti būs! Tagad gatavojamies rītdienas spēlei pret zviedriem un pēc tam nākamajām. Tikai tā!"

Pirmās spēles iespaidīgo rezultātu - Latvijas izlase ar 1:6 piekāpās Kanādai - Miķelis "noraksta" gan uz turnīra sākuma satraukumu pašiem, gan kanādiešu meistarību. "Kaut kā sakrita viss kopā - arī mēs arī paši varbūt nebijām pilnīgi gatavi. Pret čehiem jau bija labāk, arī spēle aizsardzībā," viņš norāda.

Arī pašam Miķelim Rēdliham bija iespēja izcelties mačā pret Čehiju, taču atbildīgajā brīdī, kad varētu cīnīties par vārtu guvumu, viņam salūdza nūja. "Jā, salauzu... Izgāju uz vārtiem... Redz, čehiem iedeva "pieci pret trīs", mums ne," sarūgtināts par šo momentu ir uzbrucējs. "Protams, ir jābūt drošam noraidījumam, bet ne jau es pats to nūju salauzu!"

Viens no Zviedrijas izlases vārtsargiem Andress Nilsens spēlē Kazaņas "Ak Bars", tātad ir labi zināms Rīgas "Dinamo" hokejistiem. Ja viņš būs vārtos mačā pret Latviju, vai mūsējie zinās, kā Nilsenu pārspēt? "Nekad neesmu domājis, kas kuram vārtsargam ir "vājā vieta"," saka Miķelis. "Man tas nekad nav palīdzējis - spēlē vados intuitīvi, pēc situācijas. Nezinu, kā pārējie, es nekad neesmu domājis, kas stāv vārtos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!