Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pēc 2023. gada pasaules čempionāta beigām arī Starptautiskās hokeja federācija (IIHF) spēka rangā ierindojusies trešajā vietā.

Dažādām atsaucēm un jokiem bagātais spēka rangs atjaunots pēc Rīgā un Tamperē notikušā čempionāta noslēguma.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta iesākumā spēka rangā bija devītajā vietā, šo pozīciju arī saglabājot turpinājumā. Pēc pāris uzvarām Latvija nenopietnajā rangā bija jau astotniekā, bet dramatiskā un pārsteidzošā uzvara pār Šveici, kas deva vietu ceturtdaļfinālā, ļāva Latvijai rangā iekļūt trijniekā. Savukārt pēc sensacionālās uzvaras ceturtdaļfinālā pār Zviedriju Latvija spēka rangā bija arī līdere.

Kā ierasts, IIHF spēka rangā katrai komandai veltīts arī asprātīgs komentārs. Šoreiz piebildē pie Latvijas izcelts tas, cik aizrautīgi Latvijā izbaudīja svētdien izcīnītās bronzas medaļas - " Mīlam hokeju, mīlam Latviju, mīlam dzīvi."

Spēka rangā pirmo vietu izcīnīja Kanādas izlases, pie kuras komentārā teiks: "Ja tas šeit notiktu nākamgad, mēs izcīnītu platīnu." Savukārt otrajā vietā rangā ierindojās sudraba medaļu ieguvēji vācieši – "Neesam tik priecīgi, cik Latvija".

Pasaules čempionāta noslēdzošais IIHF spēka rangs


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!