Foto: IIHF

Latvijas izlases uzdevums atbildīgajā mačā pret ASV būs spēlēt disciplinēti un pašaizliedzīgi, pirms šā vakara izšķirošās spēles uzsver Harija Vītoliņa palīgs Raimonds Vilkoits.

"Mēs ņemam vērā, ka Amerika ir uzbrūkoša komanda un spēlē aktīvu hokeju. Gatavojamies ASV spiedienam pirmajās minūtēs," norādīja treneris.

Runājot par Latvijas izlases spēles plānu, Vilkots sacīja, ka mūsu komandas mērķis ir spēlēt dziļi ASV aizsardzības zonā, un kopumā spēlēt "mūsu hokeju, būt disciplinētiem savā aizsardzības zonā un pašaizliedzīgi bloķēt metienus."

Tāpat treneris pauda, ka Latvijas izlasei jāmēģina izmantot pretuzbrukumi, kad rodas iespēja tajos doties. Savukārt pozicionālajos uzbrukumos viens no mūsu komandas uzdevumiem būšot momentu izveidošana ar metieniem no zilās līnijas.

ASV izlase šajā čempionātā ir viena no labākajām uzbrukuma komandām. Vilkoits pauda, ka Latvijas izlase šo aspektu ņem vērā un apzinās ASV potenciālu. Jautāts par to, kā apturēt amerikāņu uzbrukumu, Vilkoits atkārtoti uzsvēra pašaizliedzības nozīmi: "Mums ir jāspēlē disciplinēti aizsardzībā, jābloķē metieni, kas iet uz mūsu vārtiem, jātur [pretspēlētājs] sev priekšā. Mēs nedrīkstam iekrist uz liekām pretkustībām."

Vilkoits neatklāja nekādu plašāku informāciju par sastāvu spēlei pret Savienoto Valstu izlasi. "Mums ir plāns A un plāns B," par sastāva izvēlēm noslēpumaini izteicās Vilkoits.

Latvijas spēle pret ASV izlasi otrdien sāksies 17.20. Portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešraidi. Lai saglabātu izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, mūsu komandai ir nepieciešama uzvara pamatlaikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!