Foto: F64
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans cer uz Latvijas valstsvienības snieguma uzlabošanos pasaules čempionātā (PČ) Prāgā, jo viņu uztrauc ne tik daudz parādītais sniegums, bet lielie rezultāti, ar kādiem tika zaudēts pirmajos trīs mačos, sarunā norādīja Lipmans.

"No vienas puses redzu, ka puiši var spēlēt un ir pienācīgi sagatavoti turnīram, no otras puses, mani uztrauc lielie zaudējumi pirmajās spēlēs. Skaidrs, ka mums būtu grūti uzvarēt tādas komandas kā Kanāda vai Zviedrija un lielas cerības nelikām, tomēr nepatīkami, ka esam zaudējuši ar tik lielu starpību," savu viedokli pauda LHF vadītājs.

Lipmans uzsvēra, ka visas trīs spēles Latvijas izlase ir sākusi ļoti labi, cīnoties līdzvērtīgi, taču tad sekojis neizprotams kritums. "Sākumi visās spēlēs bija vienādi labi, kad likās, ka varētu pacīnīties pat par uzvaru, taču tad sākas noraidījumi, rupjas kļūdas, nebija disciplīnas. Tas mani uztrauc, un ceru, ka šajā ziņā sniegums uzlabosies," viņš neslēpa. Lipmans arī piezīmēja, ka viņaprāt dažās epizodēs pret Latviju spēlē ar mājiniekiem nekorekti izrīkojušies spēles tiesneši.

"Psiholoģiski komandā visi ir noskaņojušies un ir gatavi nākamajām četrām spēlēm, kuras būs svarīgākās. Mēs jau vēl neko neesam zaudējuši un reāli varam iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču tad ir jāspēlē labāk nekā pirmajos mačos," uzskata Lipmans.

Viņš uzskata, ka treneru kolektīvs tiek galā ar saviem pienākumiem. "Hokejisti tic treneriem, nevienam nav nekā tāda, kas nepatiktu, vai kāds būtu pret viņu pieejai. Man viņiem [treneriem] nav ko pārmest, varbūt vienīgi gribētos, lai Zviedrijas spēlē viņi būtu bijuši nedaudz stingrāki, nepieļaujot tik lielu sagrāvi, taču tās ir manas subjektīvās domas. Tomēr treneri par 90 procentiem atbild par spēles rezultātu. Nākamajās spēlēs redzēsim vai viņu izraudzītā taktika, ka pirmas trīs spēles ir vairāk kā sagatavošanās izšķirošajiem mačiem, kā man to apgalvo, būs bijusi pareiza," teica Lipmans.

Komandā pēc zaudējumiem apņēmība nav gājusi mazumā, bet tieši kļuvusi vēl lielāka, jo visi grib pierādīt, ka Latvija šajā turnīrā nav vājākā komanda, kā to pagaidām rāda turnīra tabula. "Šorīt [otrdien] man bija ilga saruna ar komandas kapteini Kasparu Daugaviņu, un es redzēju, cik ļoti viņš ir apņēmības pilns. Viņš man uzsvēra, ka visi puiši sitīsies un pierādīs, ka var labi nospēlēt. Es ceru, ka tā arī būs," Latvijas delegācijas vadītājs optimismu nav zaudējis.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase čempionātu sāka ar trīs zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju. Visas trīs komandas ir grupas favorītes, bet nākamajās četrās spēlēs Latvijai būs potenciāli līdzvērtīgāki sāncenši.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 6.maijā pret Šveici, bet turnīra turpinājumā 8.maijā jāspēlē pret Vāciju, 9.maijā pret Austriju un 12.maijā pret Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!