Foto: IIHF

Norvēģijas hokeja izlase trešdien, 18. maijā, pasaules čempionātā Tamperes grupā spraigā cīņā ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pieveica sensāciju autori Austriju, saasinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Austrija pirms šodienas spēles atņēma punktu amerikāņiem un pēcspēles metienos uzvarēja Čehiju, radot intrigu Tamperes grupā, kurā līderes ar deviņiem punktiem ir Zviedrija un Somija, kas savā starpā tiksies otrdienas vakara spēlē. Norvēģijai pēc austriešu apturēšanas tagad četrās spēlēs ir pieci punkti, kas ļauj Tamperes grupā ieņemt ceturto vietu. Pieci punkti ir arī ASV (trīs spēles), Čehijai ir četri punkti (trīs spēles), Austrijai un Latvijai ir pa trim punktiem, bet Lielbritānijai ir punkts.

Izturējuši Norvēgijas pirmos centienus izvirzīties vadībā, austrieši pirmie guva vārtus – septītajā minūtē skaitlisko vairākumu izmantoja Dominiks Heinrihs. Norvēģijas treneri apšaubīja vārtu guvumu un pieprasīja tā saucamo trenera izaicinājumu. Tomēr tiesneši lēma, ka vārtu guvums ir noteikumu robežās, līdz ar to Norvēģija par nepamatotu izaicinājumu saņēma divu minūšu sodu. Noraidījums gan nāca par labu pašiem norvēģiem, jo mazākumā pretuzbrukumā savu iespēju izmantoja Matss Roselli Olsens.

Notikumiem bagātā spēlē otrā perioda 55. sekundē Andreass Martinsens vadībā izvirzīja jau Norvēģiju. Šajā gadījumā jau neapmierināti bija Austrijas treneri, bet arī viņu izaicinājums nebija sekmīgs – rets gadījums mūsdienu hokejā, ka vienā spēlē abi treneri nesekmīgi izmantoja savus izaicinājumus, turklāt tas noticis vēl līdz spēles 21. minūtei.

Norvēģijas pārsvars saglabājās sešas minūtes – Lukass Haudums atjaunoja līdzsvaru spēlē. Otrā perioda 12. minūtē Norvēģija atguva vadību, aizturētā soda laikā vārtus gūstot Martinam Rojmarkam. Nepilnas 13 minūtes pirms spēles beigām Rosseli Olsens guva savus otros vārtus spēlē, panākot jau 4:2, tomēr austrieši nepadevās. Neizmantojuši vienu skaitlisko vairākumu, Alpu zemes hokejisti spēles 57. minūtē nākamajā vairākumā samazināja rezultāta starpību pēc Petera Šneidera metiena.

Mača izskaņā austrieši nomainīja vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju un varēja gūt vārtus, bet veiksme bija Norvēģijas sabiedrotā. Pēdējā minūtē austrieši pēc uzvarēta iemetiena pazaudēja ripu un Martins Ronnilds raidīja ripu tukšos Austrijas vārtos, pieliekot punktu norvēģu uzvarai 5:3.

Norvēģiem tagad pēc vienas brīvdienas būs jātiekas ar Čehiju, ar kuru rīt tiksies Latvija. Pēc tam norvēģiem vēl gaida smagas cīņas pret Zviedriju un ASV, bet Austrijai vēl atlikušas spēles pret Latviju, Somiju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!