Foto: Reuters/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionāta spēlē otrdien Parīzes grupā Norvēģijas valstsvienība ar rezultātu 5:1 (3:0, 1;1, 1:0) sagrāva Slovēnijas izlasi, izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Norvēģijas hokejisti spēli iesāka vareni, un jau sestajā minūtē precīzi meta Matiss Olimbs. Deviņas minūtes vēlāk viņa brālis Kens Andrē Olimbs dubultoja norvēģu pārsvaru, bet trešdaļas izskaņā Kristans Forsbergs guva arī trešos vārtus savai komandai.

Līdzīga spēkošanās bija otrajā periodā, bet pēdējās sekundēs tika gūti divi vārti. 62 sekundes pirms trešdaļas beigām Aleksanders Reihenbergs realizēja vairākumu un panāca 4:0 Norvēģijas labā, bet Roberts Saboličs pašā trešdaļas izskaņā guva pirmos vārtus Slovēnijai.

Pēdējā trešdaļā abas komandas neradīja daudz vārtu gūšanas iespēju, bet pēdējā minūtē punktu spēlei pielika Patriks Toresens, kurš panāca mača gala rezultātu 5:1.

Šī uzvara Norvēģijai ļāva pakāpties uz otro vietu B apakšgrupas kopvērtējumā, atpaliekot vien no Kanādas valstsvienības. Savukārt Slovēnijas kontā ir viens punkts un priekšpēdējā vieta.

$duelID=617;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!