Foto: F64

Latvijas hokejs pašreizējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana vadībā degradējas, intervijā TV6 raidījumā "Overtime" otrdien izteicās Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā ziņojām, Sprukts šogad atteicās palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā, kas maijā risināsies Krievijā. Sportists pagājušajā nedēļā sarunā ar "Latvijas Avīzi" izteicās, ka LHF prezidents nepilda solījumus un valstsvienībā valda nesakārtotība, uz ko Lipmans savukārt aģentūrai LETA norādīja, ka hokejists "ir žuļiks".

"[Lipmanam] laikam labāk redzams, viņa apkārtnē daudz tādu cilvēku. Vienīgais, viņi sevi nepublisko un necenšas to patiesību izlikt uz āru. Negribu nekādā veidā iegriezt treneriem vai apkalpojošam personālam. Pie šiem apstākļiem izlases spēlētāji un treneri spiež ārā maksimumu, ko varētu," raidījumā teica Sprukts. "Vienkārši, pie pašreizējās federācijas un Kirova Latvija degradējas hokejā. Federācija neciena spēlētājus, tos cilvēkus, ka iegulda savu laiku, veselību. Tajā laika posmā, kad [hokejisti] atnāk uz izlasi, neizveido apstākļus, lai tur būtu patīkami atrasties."

Sprukts oponēja Lipmana teiktajam, ka viņam esot izmaksāta visa apsolītā summa par padarīto darbu. Pēc Sprukta teiktā, viņš saņēmis pusi no pērn solītās prēmijas, un katru gadu izlasē ir cilvēki, kuriem vispār netiek samaksāts. Sprukts norādīja, ka vienīgo reizi, kad viss bijis sakārtots, bija Sanda Ozoliņa kā ģenerālmenedžera laikā valstsvienībā, taču "laikam bija izgājis no rokas Kirovam" un Ozoliņš no amata atbrīvots.


Sprukts atzina, ka nav iebildumu pret treneriem, bet no izlases vadības puses situācija varēja būt daudz labāka: "Pirmā reizē treniņā katrs saģērbjas, kā var un kas ir. Formā, kāda nu kuram ir. Cits iznāk sarkanā, cits zilā. Ja esi pirmās maiņas spēlētājs un tevi vajadzēs, tad tevi nodrošinās. Ja tu esi atbraucis no Dānijas un cīnies par tikšanu izlasē, tad ir savādāk. Piemēram, ja tev saplīsusi slida, tad ir atbilde: tiksi uz čempionātu, tad būs slidas."

Sprukts neslēpa, ka pats sevi var apgādāt ar nepieciešamo ekipējumu, kopš spēlē augstā līmenī un pietiekoši pelna. Runājot par ekipējuma nodrošinājumu, Sprukts pauda neizpratni, kādēļ nevar hokejistam uz izlases laiku dot ekipējumu, kuru pēc tam hokejists atdod atpakaļ, un nākamgad atkal izmanto.

Latvijas hokejists atklāja, ka neesot nekādas vienošanās par spēlēšanu valstsvienībā ar sportistiem, kaut vai formālas, kurās atrunāta vismaz dienas, nauda un tā pēdējos gados valstsvienībā nav maksāta. Hokejisti saņemot dienas naudu tikai pasaules čempionāta laikā, bet par sagatavošanās posmu neko nemaksājot.

"Spēlēt izlasē vienmēr ir goda lieta, bet ja tevi vazā 15 gadus... Goda lieta? Ja mēs izkristu uz B grupu - es nesaku, ka tā vajag, un ceru, ka tā nebūs - , es aizietu un par brīvu palīdzētu, ja nebūtu pašreizējā prezidenta. Jā, var teikt, ka neesmu formā, bet es uztrenētos un spēlētu, " noteic hokejists.

Sprukts neuzskata, ka pats būtu gatavs mainīt kaut ko LHF, jo no organizatoriskām lietām esot "patālu", taču ir gatavs atklāt faktus un situāciju, kāda valda valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!