Foto: LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts pēc otrās uzvaras šāgada pasaules čempionātā atzinis, ka mūsu komandai palīdz arī labvēlīgs turnīra grafiks, kas atšķirībā no iepriekšējiem gadiem ļauj svarīgākās spēles aizvadīt meistarsacīkšu sakumā.

Kā ziņojām, Latvijas izlase otrajā spēlē šāgada pasaules čempionātā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:0) pieveica Slovākiju, un Jānis Sprukts bija viens no vārtu guvējiem.

"Uzskatu, ka mums ir ļoti labs spēļu grafiks, tas mums palīdz," uzbrucēju citē portāls "championat.ru". "Droši vien ir labi, ka turnīra sākumā netikām spēlēt pret Krieviju vai Zviedriju."

"Ar slovākiem sākām spēlēt ļoti atklātu hokeju, pirmajā periodā spēle ritēja no vienas laukuma puses uz otru, bet tāda spēle labāk padodas viņiem," ar maču ar Slovākiju saka Sprukts. "Otrajā un trešajā periodā noslēdzāmies un kļuva labāk. Arī Merzļikins labi spēlē un palīdz mums uzvarēt."

"Latvijas izlases sastāvs šajā pasaules čempionātā nav mainījies, bet Hārtlijs palīdz mums ievērot pavisam sīkas detaļas," par jaunā galvenā trenera pienesumu saka hokejists. "Vienmēr uz tām norāda, ne tikai par kopējo stratēģiju runā. Tajā ir viņa priekšrocība. Nevar teikt, ka mēs iepriekš negribējām iekļūt "play off", vienkārši kaut kas nesanāca, un šī tradīcija ir jālauž. Kas attiecas uz nākamo spēli pret Itāliju, lai zaudējums Krievijai ar 1:10 neieved maldināšanā. Itāļiem pirms tam bija smaga spēle ar Slovākiju, kas atstāja iespaidu, kamēr Krievijas izlase bija atpūtušies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!