Foto: AFP/Scanpix

Uzdevumi, ko Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) bija izvirzījusi šāgada pasaules čempionāta rīkotājiem, ir izpildīti, paziņojis Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks.

"Šobrīd nekādu jautājumu par čempionāta norisi vairs nav un visus uzdevumus, ko mums izvirzīja IIHF, esam izpildījuši. " aģentūra TASS citē Tretjaku. "Mums pašlaik, izskatās, valstī ir hokeja popularitātes kulminācija. Tiek celti stadioni, puišeļi grib spēlēt hokeju, prezidents spēlē hokeju, mēs ieguvām tiesības rīkot pasaules čempionātu, tāpēc ceru, ka mūsu līdzjutēji apmeklēs šos svētkus."

16. martā bija atlikušas 50 dienas līdz pasaules čempionāta sākumam, kas tika atzīmēts ar īpaša hronometra atklāšanu Maskavā, "Leģendu parkā", kas skaitīs atlikušo laiku līdz turnīra sākumam, paziņojusi Maskavas mērija.

"Pagaidām tikai aptuveni nojaušu [Krievijas izlases] sastāvu, tā ir treneri daļa. vajag pagaidīt, kad beigsies "play-off" spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kā spēlētāji tās noslēgs, kādas traumas būs guvuši," saka federācijas prezidents. "Mēs vērojam arī Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētājus, braucam turp ar skautu un treneriem, pētījām kandidātus. Vērtēsim nevis pēc uzvārda, bet pulcēsim izlasi. Es būtu izlasē ņēmis Mozjakinu, Radulovs man ļoti patīk, taču tas ir mans personiskais viedoklis, komandu formēs treneris, viņš par to atbild."

Kā zināms, pasaules hokeja čempionāts šogad risināsies Krievijā - Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvijas izlase, kas jau 20. reizi spēlēs elites divīzijā, iekļauta A grupā, kas uzturēsies Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!