Foto: LETA

Vācijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Rīgā drīzumā palīdzēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Dominiks Kahuns, informē Vācijas Hokeja federācija.

Pirmdien "Oilers" NHL izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Vinipegas "Jets".

Vācijas Hokeja federācija informē, ka hokejists Rīgā ieradīsies jau trešdien, bet komandai varētu palīdzēt grupu turnīra beigās. Pēc ierašanās Rīgā Kahunam vairākas dienas būs jāpavada pašizolācijā.

Ja Kahuna nodotie Covid-19 testu rezultātu būs negatīvi, viņš sestajā dienā pēc ierašanās Rīgā būs tiesīgs piedalīties savā pirmajā treniņā Vācijas izlases rindās.

Tāpat zināms, ka uz Rīgu nelidos cits "Oilers" spēlētājs Leons Draizaitls, kurš šosezon 56 regulārā turnīra spēlēs guva 31 vārtus un 53 reizes rezultatīvi piespēlēja. Viņš bija "Oilers" otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr Kahuns šosezon 48 spēlēs guva deviņus vārtus un sešreiz rezultatīvi piespēlēja. Divos "play-off" mačos viņš pie punktiem netika.

Kahuns NHL spēlējis Pitsburgas "Penguins", Bufalo "Sabres" un Čikāgas "Blackhawks" komandās, kuru rindās kopumā aizvadījis 186 regulārā turnīra spēles (34+49).

2018.gadā viņš kopā ar Vācijas izlasi izcīnīja olimpisko sudrabu.

Vācijas izlase trijās čempionāta spēlēs zaudējumu vēl nav piedzīvojusi. Pirmajā mačā ar 9:4 sagrauta Itālija, pēc tam ar 5:1 uzvarēta Norvēģija, bet Kanādu izdevās pieveikt ar 3:1. Ar deviņiem punktiem Vācija ir B apakšgrupas līdere.

Latvijas un Vācijas izlases "Arēnā Rīga" nūjas krustos 1.jūnijā plkst.20.15, aizvadot apakšgrupas pēdējo spēli, kas, iespējams, būs arī izšķirošā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!