Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš bijis nepatīkami pārsteigts, ka centra uzbrucējs Zemgus Girgensons izvēlējies tomēr nepalīdzēt valstsvienībai pasaules čempionātā.

Girgensons savu lēmumu par nebraukšanu uz izlasi paziņoja īsi pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas beigām, Bufalo "Sabres" komandai kārtējo reizi nekvalificējoties Stenlija kausa izcīņai. Uzbrucējs nodomu nebraukt uz pasaules čempionātu pamatoja ar vēlmi sakārtot iekrātās mikrotraumas.

Tiesa, vēl februārī Latvijas Hokeja federācija izziņoja, ka ar Girgensonu ir panākta vienošanās, ka viņš brauks uz izlasi, ja "Sabres" neiekļūs Stenlija kausa izcīņā.

"Tas bija pārsteigums," par Girgensona atteikumu sarunā ar Latvijas Televīziju teica Vītoliņš. "Biju domājis, ka viņš atradīs spēkus un atbrauks."

"Situācija ir tāda, kāda tā ir, un mums no tās ir jāiziet. Spēlētāji mums ir. Vajadzīgs hokejists, kurš varēs viņu aizvietot," atzina Vītoliņš.

Girgensonam starpsezonā arī noslēdzas līgums ar "Sabres", ko viņš pārstāvējis jau desmit sezonas jeb visu savu NHL karjeru. Latvietis hokeja Mekā 625 spēlēs guvis 174 (81+93) rezultativitātes punktus.

Liela iespējamība, ka šajā pavasarī Latvijas izlasē nebūs neviena NHL spēlētāja, jo iepriekš par nebraukšanu uz pasaules čempionātu paziņoja vārtsargs Elvis Merzļikins, bet uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" ir starp favorītēm Stenlija kausā.

Pasaules čempionāts Rīgā un Tamperē sāksies 12. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!