Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš jau pirms pasaules čempionāta sapnī esot redzējis, ka viņa vadītā komanda izcīna medaļas, viņš pēc izcīnītās bronzas medaļas stāstīja intervijā Latvijas Televīzijai (LTV).

Latvijas hokeja izlase svētdien cīņā par bronzas medaļām ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pārspēja ASV valstsvienību, pirmo reizi tiekot pie pasaules čempionāta godalgām.

"Emocijas "sit pāri". Es pat nespēju atrast īstos vārdus. Tas mums ir mazais zelts," sarunā ar LTV pēc spēles teica Vītoliņš. "Vienmēr ir patīkami jebkuru turnīru pabeigt ar uzvaru. Šī mums bija kā zelta medaļas spēle. Puiši izdarīja fantastisku darbu, cīnījās līdz galam. Mēs bijām iedzinējos, bet spējām atrast spēkus, pieņemt pareizos lēmumus pareizajos momentos."
Vītoliņš ļoti priecājās par milzīgo līdzjutēju atbalstu, uzsverot, ka Latvijas izlase visu maču pavadīja vairākumā, "jo publika mūs tā atbalstīja."

"Mēs redzējām, ka amerikāņiem rokas sāka trīcēt. Paldies šiem tūkstošiem, paldies tūkstošiem, kuri bija "Arēnā Rīga". Bez jums nebūtu šīs uzvaras," teica treneris.

Vītoliņš arī atklāja, ka viņš vēl pirms pasaules čempionāta šo panākumu redzēja sapnī, tomēr līdz šim par to nevienam nebija teicis.

"Es nosapņoju, ka mēs dabūsim medaļas. Es nezināju kādas, bet es nosapņoju medaļas," stāstīja treneris. "Galvenais ir sapņot. Ticiet saviem sapņiem, jo tie piepildīsies. Es to negribēju teikt, bet tagad varu atklāt."

Vītoliņš ļoti priecājās par pašu spēli, kuru hokejisti rādīja. Šis rezultāts gan nenozīmē, ka nākamgad visas sava līmeņa komandas Latvija graus ar desmit vārtu pārsvaru.

"Mēs bijām pelnījuši. Arī pirmajās spēlēs mēs labi spēlējām. Mēs bijām vienota komanda, parādījām, ka mākam spēlēt. Tas ir izaicinājums nākotnei. Pēc gada mums būs tikpat saspringtas spēles, kaut kur būs zaudējumu, bet mēs tagad zinām, ka varam. Ja esam mobilizēti un vienoti, tad sapņi piepildās," teica Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!