Foto: AFP/Scanpix/LETA
2022. gada pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē Zviedrijas izlase ar rezultātu 7:1 (1:0, 4:0, 2:1) sagrāva Norvēģijas valstsvienību.

Zviedrijas izlases labā pa diviem vārtiem guva Rasmuss Asplunds un Jakobs Petersons, bet reizi precīzi bija Lukass Vālmarkss, Makss Fribergs un Viliamss Nīlanders, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles. Nīlanderam šī bija pirmā spēle pasaules čempionātā. Norvēģijas izlases labā vienīgos vārtus guva Tobiass Fladebijs.

Spēles sākumā Zviedrijas izlasei neieskaitīja vārtus, kad pēc video atkārtojuma tiesneši fiksēja pārkāpumu pret vārtsargu. Zviedrija 12. minūtē ar rikošeta palīdzību atklāja rezultātu, vārtu guvumu ieskaitot Petersonam, bet turpinājumā norvēģi spēja turēties līdzi saviem pretiniekiem. Zviedri otrajā trešdaļā sāka spēlēt apņēmīgāk un izvirzījās vadībā ar 5:0. Trešās trešdaļas ievadā norvēģi guva "goda vārtus", bet Zviedrija neatslāba un turpināja graut pretiniekus.

Zviedrijas izlasei nākamā spēle būs otrdien, kad tā tiksies ar Latvijas valstsvienību.

Zviedrijas izlase B grupas kopvērtējumā ar 15 punktiem sešās spēlēs ierindojas otrajā vietā, punktu atpaliekot no līderes Somijas, bet Norvēģu kontā ir pieci punkti sešās spēlēs, kad dod sesto vietu.

Portāls "Delfi" teksta tiešraidē sekoja līdzi notikumiem svētdienas vakara spēlēm, kurās var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!