Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Rīgā pret Latvijas valstsvienību nevarēs palīdzēt viens no vadošajiem aizsargiem Rasmuss Sandins, vēsta portāls"expressen.se".

23 gadus vecais Sandīns grupu turnīra noslēdzošajā mačā pret ASV guva ceļgala savainojumu, kad pretinieks pielietoja "netīru" spēka paņēmienu, nospēlējot "ceļgals ceļgalā".

Ceturtdienas treniņā "Arēnā Rīga" Sandīns nepiedalījās, un galvenā trenera asistents Stefans Klokare piektdien apstiprināja viņa nespēlēšanu. Tomēr vēl nav skaidrs, vai Sandīns varētu piedalīties pusfinālā un finālā, ja Zviedrija tajos iekļūs.

Komentējot Latvijas izlases spēli, Klokare sacīja, ka tā esot pašaizliedzīga komanda, kas spēlē ar augstu intensitāti.

"Diezgan izveicīga un viltīga spēle gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņi vēlas samazināt riskus savā sniegumā. Mums ir jādomā, kā spēlēt," teica treneris.

Iepriekš bija paziņots, ka Zviedrijas izlasē traumas dēļ nevarēs spēlēt arī Andrē Petešons. Abu traumēto vietā Zviedrija izlase čempionātam pieteikusi aizsargu Kristianu Folinu, kuram aiz muguras septiņas NHL sezonas, un Šveices klubā "Davos" spēlējošo uzbrucēju Denisu Rasmusenu.

Latvijas un Zviedrijas duelis pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā risināsies ceturtdien pulksten 20.20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!