Foto: Kadrs no video

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Artis Ābols pēc zaudējuma pārbaudes spēlē atzīmēja lielo pārsvaru izdarītajos metienos, tomēr neveiksme parādīja vairākas negatīvās lietas, kas jāizlabo pirms pasaules čempionāta elitē.

Latvijas U-20 hokeja izlase ceturtdien Edmontonā pirmajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar 2:4 piekāpās Austrijas jaunajiem hokejistiem. Mačā metienos nospiedošs pārsvars (40-20) bija Latvijas hokejistiem, tomēr veiksmīgāki izrādījās austrieši.

"Mums bija pietiekami momentu, lai uzvarētu. It īpaši otrajā trešdaļā – mums bija tie jārealizē. Bet tas arī parādīja negatīvās lietas, kas jāuzlabo un kuras negribu redzēt. Labi, ka komanda nepadevās, jo bijām 0:3 un tikām līdz 2:3 un ceturtos ielaidām tukšos. Mums vienā brīdī bija divreiz vairāk metienu, bet bija 0:3. Darbs vārtu priekšā un viss pārējais jāuzlabo," saka Ābols. "Jādara tas, kas jādara. Pārāk daudz gribējām akadēmiski (spēlēt), pa tīru ledu. Vienus vārtus guvām pēc atlēcošās ripas, bet otri nebija nekādi skaistie vārti – tas bija "touch down"."

Video: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas U-20 hokeja izlase tikai trešdien devās uz Kanādu, bet jau ceturtdien pēc garā pārlidojuma uz Ziemeļameriku aizvadīja pārbaudes spēli. Ābols gan teica, ka tam nevajag pievērst uzmanību un arī puišiem teicis, lai nemeklē attaisnojumu ilgajā pārlidojumā.

Tomēr viens no vārtu autoriem Darels Dukurs sarunā ar LHF norādīja uz garo pārlidojumu, lai gan spēli vērtē atzinīgi. "Spēlējām labi, neīstenojām iespējas. Grūti pēc gara lidojuma. Vārtu priekšā nebijām līmenī un metienu kvalitāte nebija labākā."

Latvijas skeletonista Tomasa Dukura dēls Darels vārtus Latvijas U-20 izlases labā guva trāpot ripai pa gaisu. Jaunais hokejists nosmej, ka noderējušas beisbola iemaņas.

Video: Latvijas Hokeja federācija

Piektdien pulksten pēc Latvijas laika Latvijas U-20 izlase otrajā pārbaudes spēlē tiksies ar Vācijas vienaudžiem.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionātā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādu, Somiju, Čehiju un Slovākiju. Tikmēr A grupā cīnīsies Zviedrija, ASV, Šveice, Vācija un Austrija. Piebildīsim, ka no šī turnīra neizkritīs neviena izlase.

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība atgriešanos elitē 9. augustā sāks ar cīņu pret Somiju, dienu vēlāk tiksies ar mājinieci Kanādu, 12. augustā spēkosies ar Slovākiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs ar 14. augusta spēli pret Čehiju. Visas Latvijas apakšgrupas spēles pēc Latvijas laika sāksies plkst. naktī.

Pēc pasaules čemionāta visas šī gada dalībnieces saglabās vietu elitē, tādējādi Latvijas izlase arī nākamajā pasaules čempionātā spēlēs spēcīgāko divīzijā. 2023. gada pasaules čempionāts nākamajā gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Halifaksā un Monktonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!