Foto: F64
Genadijs Savilovs trešdien notikušajā Baltkrievijas Hokeja federācijas (FHB) izpildkomitejas sēdē paziņoja par atkāpšanos no FHB priekšsēdētāja amata, ziņots FHB tīmekļa vietnē

Savā runā, atkāpjoties no amata, Savilovs uzsvēra, ka nonācis FHB priekšsēdētāja amatā diezgan grūtā laikā, taču ir pateicīgs visiem partneriem, amatpersonām, speciālistiem, sportistiem, kuri pēdējos divus gadus ar savu ikdienas darbu ir centušies padarīt hokeju labāku.

"Mēs sekojām sarežģītam inovāciju un reformu ceļam, kas hokeja aprindās ne uzreiz rada atbalstu, bet bija vērsts ne tikai uz pašmāju čempionāta, bet arī jauno hokejistu treniņu kvalitātes uzlabošanu," sēdē teica Savilovs.

"Es atstāju priekšsēdētāja amatu, bet hokeju neatstāju, tāpēc man ir viegli ap sirdi. Man nav kauns skatīties jums acīs, mēs joprojām esam partneri, kolēģi un draugi, kurus vieno mīlestība uz mūsu sportu. Jā, tagad dažās aprindās un dažādā mērā mēs atšķiramies viedokļos par hokeja attīstību, kas patiesībā ir iemesls manam atkāpšanās brīdim," skaidroja Savilovs.

"Tomēr tas nozīmē tikai to, ka mans ego nepārspēj mūsu kopīgās intereses. Nododu pilnvaras savam vietniekam Dmitrijam Baskovam ar vieglu sirdi un labas veiksmes vēlējumiem. Es patiesi ceru, ka jaunais federācijas vadītājs spēs atgriezt Baltkrieviju pasaules hokeja elitē un piesaistīt jaunus finansējuma avotus, lai izveidotu pietiekamu materiāli tehnisko bāzi, kas nepieciešama, lai izaudzinātu jaunus Kosticina, Grabovska un Saleja klases hokejistus. Turklāt Baltkrieviju sagaida svarīgs notikums – pasaules hokeja čempionāta rīkošana, kas šodien ir arī viena no federācijas prioritātēm," Savilovs ieskicēja federācijas nākotnes prioritātes.

Uz laiku viņa vietā tika iecelts Savilova vietnieks Dmitrijs Baskovs.

"Gribu pateikties savam kolēģim un labam biedram Savilovam par sirsnīgajiem vārdiem, par viņa mīlestību pret hokeju un par visu, ko viņš paveica kā priekšsēdētājs," pārņemot amata pienākumus, teica Baskovs. "Mēs neatvadāmies viens no otra. Esmu pārliecināts, ka tiksimies vēl ne reizi vien un darbosimies kopā mūsu kopējās sirdslietas labā. No hokeja neatvadās, tajā ienāk uz visiem laikiem."

Saskaņā ar hartu jaunā federācijas vadītāja vārds tiks paziņots FHB ārkārtas vēlēšanu konferencē, kas paredzēta 9. septembrī.

Baltkrievija kopā ar Latviju ir uzņēmusies 2021. gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanu, kas var tikt apdraudēta Covid-19 pandēmijas un notikumu Baltkrievijā pēc valsts prezidenta vēlēšanām dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!