Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā trešdien, 2. septembrī, Kolorādo “Avalanche” ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pieveica Dalasas “Stars”, sērijā panākot izlīdzinājumu 3-3.

“Stars” sērijā bija vadībā ar 3-1, bet nākamajos divos mačos ar 6:3 un 4:1 pārliecinošo uzvaras svinēja “lavīnu” hokejisti, tiekoet pie sērijas izšķirošā, septītā mača. Šī spēle Edmontonā notiks piektdien, 4. septembrī.

Sērijas uzvarētājs Rietumu konferences finālā tiksies ar Vankūveras "Canucks" vai Vegasas "Golden Knights". Šajā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2 vadībā ir Lasvegasas komanda.

Pirmā perioda 18. minūtē Miro Heiskanens vadībā izvirzīja “Stars”, bet Dalasas komandai pēc tam vairs neizdevās pārspēt lieliski spēlējošo “Avalanche” vārtsargu Maiklu Hatčinsonu. 32 sekundes pirms pirmā perioda beigām Ņikita Zadorovs izlīdzināja rezultātu, bet uzvaru nesošos vārtus “Avalanche” labā otrā perioda vidū guva Keils Meikars.

Pēdējās trešdaļas sākumā Miko Rantanens nostiprināja “Avalanche” vadību, bet nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām Nātans Makkinons ripu raidīja jau tukšos “Stars” vārtos.

Makkinons ar gūtajiem vārtiem pagarinājis savu rezultatīvo spēļu sēriju, kas sasniegusi jau 14 mačus, kuros viņš guvis deviņus vārtus un izdarījis 16 rezultatīvas piespēles. Tā ir otra garākā sērija Stenlija kausā NHL vēsturē. 14 spēlēs pēc kārtas rezultatīvi savulaik bija Marks Mesjē Edmontonas “Oilers” rindās 1988. gadā un Bobijs Orrs Bostonas “Bruins” kreklā 1970. gadā. Rekords – 18 rezultatīvi mači pēc kārtas – pieder Braienam Trotjē (1981. gads, Ņujorkas “Islanders”).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!