Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:5 piekāpās Ņujorkas "Islanders", bet Teodors Bļugers un Pitsbrugas "Penguins" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēja Floridas "Panthers".

Balcers "Senators" mačā spēlēja otrajā virknējumā ar Krisu Tīrniju un Markusu Pajarvi un laukumā pavadīja 13:41 minūti. Šajā laikā viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Šī Balceram bija 22. NHL spēle karjerā, un līdz šim viņš guvis četrus vārtus un izdarījis trīs piespēles.

Spēles devītajā minūtē Broks Nelsons izvirzīja vadībā "Islanders" komandu, bet otrā perioda pirmajā minūtē Braiens Gibons rezultātu izlīdzināja. Devons Tēvs un Anders Lī nākamajās piecās minūtēs panāca rezultātu 3:1 Ņujorkas komandas labā, tomēr vēlāk Otavas spēlētājs Oskars Lindbergs un ņujorkietis Ross Džonstons apmainījās ar precīziem metieniem. Pēdējā trešdaļā Zaks Smits un Žans Gabriels Pažo izlīdzināja rezultātu 4:4, un ieveda spēli pagarinājumā. Pēc piecu minūšu pagarinājuma norisinājās pēcspēles metienu sērija, kurā Džordans Eberle un Metjū Barzals izrāva uzvaru "Islanders" vienībai.

"Penguins" spēlē Bļugers ceturtajā virknējumā ar Metu Kalenu un Garetu Vilsonu laukumā pavadīja 5:46 minūtes, no kurām 59 sekundes nospēlēja mazākumā. Ar metieniem pa vāriem latvietis šajā laikā neizcēlās. Bļugeram šī bija 12. NHL spēle karjerā, un viņa kontā līdz šim ir trīs vārti un viena piespēle.

Jau spēles otrajā minūtē Henriks Borgstroms guva vārtus "Panthers" vienībai, bet Džeks Gencels un Sidnijs Krosbijs otrā perioda pirmajās desmit minūtēs guva divus vārtus. Spēles 38. minūtē Vinsents Tročeks rezultātu izlīdzināja, un 2:2 uz tablo saglabājās līdz pagarinājuma trešajai minūtei, kad Gencels izrāva savas komandas uzvaru.

NHL Austrumu konferencē "Penguins" ierindojas septītajā vietā ar 79 punktiem 66 spēlēs, bet "Senators" ar 52 punktiem 67 spēlēs ir pēdējā, 16., vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!