Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē pirmo reizi laukumā Floridas "Panthers" kreklā devās Rūdolfs Balcers, bet "Panthers" citā pārbaudes spēlē pie savas iespējas tika 18 gadus vecais Sandis Vilmanis.

"Panthers" aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Našvilas "Predators". Pirmajā no tām pirmo reizi "Panthers" rindās laukumā devās Balcers, bet viņa komanda svinēja uzvaru ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0). Balcers savā debijā jaunajā komandā laukumā devās starta pieciniekā un mača gaitā darbojās pirmajā maiņā kopā ar Aleksandru Barkovu un Kārteru Verhēgi.

Latviešu uzbrucējs laukumā bija 18:01 minūti, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa vārtiem (labākais rādītājs komandā), divas reizes pielietoja spēka paņēmienu, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Balcers tika izmantots spēlē vairākumā, nevienādos sastāvos laukumā nospēlējot 2:48 minūtes.

Savukārt Vilmanis otrā spēlē laukumā bija 10:35 minūtes, bet "Panthers" zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:0, 0:3). Latviešu jaunais uzbrucējs reizi pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

"Panthers" un "Predators" spēles ar Vilmaņa dalību labākie momenti

Balcers šovasar kļuva par neierobežoti brīvo spēlētāju NHL tirgū pēc tam, kad Sanhosē "Sharks" izpirka viņa līgumu. Latviešu uzbrucējs drīz vien tika pie līguma ar "Panthers", noslēdzot vienošanos uz vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!