Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" uzbrucēju nosūtīja uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL), pirmo 2019./2020. gada sezonas oficiālo spēli aizvadīs piektdien.

Otavas klubs Balceru otrdien nosūtīja uz tā fārmklubu Belevilas "Senators", lai hokejists varētu pakāpeniski atgūties no septembra beigās piedzīvotā potītes savainojuma.

Tomēr hokejists nav devies laukumā trešdien notikušajā spēlē starp "Senators" un Lavālas "Rockets" vienību, kuru pārstāv Latvijas hokejists Ņikita Jevpalovs. Belevilas vienība izbraukumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:4 (0:2, 2:0, 2:2, 1:0), bet Jevpalovs atzīmējās ar divām soda minūtēm.

Šobrīd paredzēts, ka Balcers veiks savu šīs sezonas debiju piektdien, kad "Senators" fārmklubs uzņems Bridžportas "Sound Tigers" vienību, ziņo vienības spēļu komentētājs Džeks Millers.

Savukārt Otavas "Senators" vienība trešdien ar rezultātu 4:2 (1:2, 0:0, 3:0) apspēlēja Ņūdžersijas "Devils" komandu, pēc neveiksmīgā sezonas sākuma izcīnot sesto uzvaru desmit mačos. Izcīnītā uzvara ļāva "Senators" pakāpties uz 14. vietu konferencē, pateicoties 18 spēlēs gūtajiem 15 punktiem.

Balcers NHL debitēja iepriekšējā sezonā, 36 spēlēs gūstot piecus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles. Hokejists laukumā gāja arī 43 AHL spēlēs, kurās 22 gadus vecais uzbrucējs izcēlās ar 17 vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!