Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 1:4 savā laukumā piekāpās Anaheimas "Ducks".

Balcers šo maču iesāka pirmajā virknējumā kopā Loganu Kutūru un Evanderu Keinu. Latvijas hokejists laukumā pavadīja 15:22 minūtes, no kurām 2:14 nospēlēja vairākumā, bet 1:20 - mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus, taču maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Spēles devītajā minūtē Raiens Geclafs izvirzīja "Ducks" komandu vadībā, bet Dereks Grants 23. minūtē panāca rezultātu 2:0. 11 minūtes vēlāk Aleksandrs Volkovs guva trešos vārtus Anaheimas komandai, un turpinājumā nekas neliecināja, ka spēles gaita varētu mainīties.

Nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Sharks" spēlēja bez vārtsarga un ar sešiem laukuma spēlētājiem, kas ļāva izvairīties no "sausā" zaudējuma. Precīzs metiens izdevās Ērikam Karlsonam, bet "Ducks" paguva atjaunot trīs vārtu pārsvaru, 30 sekundes pirms mača beigām vārtus gūstot Jakobam Silfverbergam.

Abas komandas spēkojās arī pirmdien, un toreiz "Sharks" palika "sausā".

NHL Rietumu divīzijas kopvērtējumā "Sharks" ar 40 punktiem 41 spēlē ierindojas sestajā vietā, bet "Ducks" ar 33 punktiem 43 spēlēs ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!