Baltkrievijas hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs asi nosodīja tos, kas iestājās pret pasaules čempionāta norisi Baltkrievijā un pārdzīvoja par to, ka nav iespēja pārsūdzēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) lēmumu.

2021. gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai. Pirmdien Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021. gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības.

"Mums ir žēl, ka Starptautiskā hokeja federācija un pasaules lielākie zīmoli, kas atbalsta hokeja attīstību, kļuvuši par Baltkrievijas politisko spēļu upuriem. Mūsu valsts ir paveikusi lielu darbu, vispirms sagatavojot pieteikumu čempionāta uzņemšanai un pēc tam strādājot pie turnīra organizēšanas. Mēs uzskatām, ka 2021. gada čempionāts vismaz atkārtotu panākumus, kurus sasniedzām 2014. gadā," portālā "tut.by" citēts Baskova teiktais.

"Turklāt čempionāta rīkošana Minskā varētu dot impulsu ne tikai bērnu sporta attīstībai, bet arī tūrisma nozarei un pilsētas infrastruktūrai. Protams, mēs šo izaugsmi veicināsim paši, taču starptautisko institūciju "politiskā elastība" ieies vēsturē, tādējādi radot precedentu turpmākajām manipulācijām," viņš turpināja.

"Diemžēl IIHF noteiktā procedūra neparedz pārsūdzību lēmumu," norādīja Baskovs.

Pasaules čempionāta rīkošana Baltkrievijai atņemta, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem. Tāpat arī esot bažas par Covid-19 situāciju valstī. Savukārt Baskovs tiek saistīts ar Minskā notikušu uzbrukumu, pēc kura mira tā sauktā "Pārmaiņu pagalma" iedzīvotājs Romāns Bondarenka.

Baskovs ļoti nosodīja Baltkrievijas Sporta solidaritātes fondu, kas ļoti aktīvi iestājās pret čempionāta rīkošanu Minskā, uzsverot Lukašenko režīma cilvēktiesību pārkāpumus un pielietotās represijas pret protestētājiem. Baskovs fondu pārstāvošos bijušos sportistus nosauca par nodevējiem, kuri tūkstošiem bērnu atņēmuši iespēju vērot čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!