Par hokejista karjeras beigšanu paziņojis aizsargs Oskars Bārtulis, kurš ir viens no retajiem Latvijas spēlētājiem, kurš spēlējis Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā, par to viņš paziņoja portālam "sportacentrs.com".

Bārtulis atzina, ka hokejs bija visa viņa dzīve, un ar to viņš ieguvis dzīves pieredzi, draugus, zināšanas un apceļojis pasauli. Tagad Bārtulis jau sācis trenera arodu un Bāzelē strādā ar U-15 vecuma hokejistiem.

Bārtulis Latvijas hokeja izlases sastāvā piedalījās 2010. un 2014. gada olimpiskajās spēlēs, kā arī piedalījies trīs pasaules čempionātos.

Viņu 2005. gadā NHL draftā ar 91. numuru izvēlējās Filadelfijas "Flyers", kuras rindās no 2009. līdz 2011. gadam nospēlēja 66 spēles, guva vienus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie lietderības koeficientu -16. 2010. gadā viņš septiņās spēlēs piedalījās Stenlija kausa izcīņā, palīdzot "Flyers" iekļūt finālā. Toreiz Filadelfijas komanda ar 2-4 finālā zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Pēc karjeras Ziemeļamerikā Bārtulis 2012. gadā pārcēlās uz KHL un šajā līgā pārstāvēja Doņeckas "Donbass", Astanas "Baris", Vladivostokas "Admiral", Ufas "Salavat Julajev" un Pekinas "Kuņluņ Red Star". Pēdējos karjeras gados viņš spēlēja "Mogo" un Austrijas komandā "Black Wings 1992".

2018. gadā izskanēja informācija, ka Bārtulis iesniegumu vērsies Latvijas Hokeja federācijā (LHF) un informēja, ka atsakās spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo viņš ir ieguvis Krievijas pilsonību. Tomēr divus gadus vēlāk viņš atklātā vēstulē atzina, ka šis lēmums bija sasteigts un nepārdomāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!