Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargam Elvim Merzļikinam otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē neizdevās glābt Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma. Neveiksmi piedzīvoja arī Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins".

"Blue Jackets" ar rezultātu 3:4 savā laukumā piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Merzļikins šajā mačā atvairīja 25 no 29 pretinieku izdarītajiem metieniem. Latvietim šī bija 45. spēle šajā sezonā, un līdz šim viņš vidēji mačā ielaidis 3,4 vārtus un atvairījis 90,2% metienu.

Aizvadītajā mačā Vladislavs Gavrikovs astotajā minūtē deva vadību Kolumbusas komandai, bet tam sekoja Ņujorkas "Islanders" četri pēc kārtas gūti vārti. Vispirms 12. minūtē precīzs bija Broks Nelsons, četras minūtes vēlāk vārtus guva Džoss Beilijs, bet otrās trešdaļas pirmajā pusē rezultatīvus metienus izdarīja arī Entonijs Boviljē un Zeks Pariss.

34. minūtē Gavrikovs sāka "Blue Jackets" atspēlēšanos, bet 45. minūtē Olivers Bjorkstrads atguva vēl vienus vārtus, tomēr izlīdzināt rezultātu mājiniekiem neizdevās.

Citā mačā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 2:3 zaudēja Ņujorkas "Rangers".

Teodors Bļugers šajā spēlē laukumā pavadīja 10:36 minūtes, no kurām 49 sekundes nospēlēja mazākumā, bet 15 sekundes – vairākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, kā arī spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu.

Braiens Boils 15. minūtē guva pirmos vārtus spēlē un izvirzīja vadībā "Penguins", bet tad otrajā trešdaļā "Rangers" pārņēma vadību, precīzu 14. minūtē metot Frenkam Vatrano un Breidenam Šenam, kurš precīzs bija 18. minūtē. Kriss Kreiders dubultoja "Rangers" pārsvaru trešās trešdaļas otrajā pusē, bet mača gala rezultātu 51. minūtē panāca Sidnijs Krosbijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!