Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens neizslēdz, ka klubs varētu pagarināt līgumu arī ar Jonasu Korpisalo, viņš pastāstīja preses konferencē.

Jau vēstīts, ka Merzļikins šonedēļ pagarināja līgumu ar "Blue Jackets" uz piecām sezonām, kuru laikā viņš pelnīs 27 miljonus dolāru. Šis līgums stāsies spēkā 2022./2023. gada sezonā. Tas šķietami nozīmē, ka klubs Merzļikinu redz kā pamatvārtsargu ilgtermiņā, tomēr Kekalainens vismaz publiski atzīst, ka gatavojas piedāvāt līgumu arī Korpisalo.

"Kāpēc nē? Tā būtu lieliska problēma. Jo vairāk labu vārtsargu, jo labāk," teica Kekalainens, kuru citē laikraksts "The Columbus Dispatch".

Pats Merzļikins vēlas aizvadīt pēc iespējas vairāk spēļu, tomēr viņš nebaidās no konkurences par vietu vārtos. Latvietis noskaņojies nākamajā sezonā pamatsastāvā uzsākt vismaz 50 spēles.

"Jo vairāk spēļu es spēlēšu, jo stabilāks es kļūšu. Tad es kļūšu labāks, sajutīšu spēles garšu un varēšu darīt bīstamas lietas," pauda Merzļikins.

Par līguma pagarināšanu Merzļikins teica, ka viņš ir labā organizācijā, kurā ir labi treneri. "Es jūtos komfortabli šajā situācijā," norādīja latvietis.

27 gadus vecais Merzļikins savā NHL karjerā aizvadījis 61 spēli, kurā vidēji atvairījis 92% metienu un ielaidis 2,54 vārtus. Viņa kontā arī septiņas "sausās" spēles. Arī Korpisalo ir 27 gadus vecs, bet viņš NHL nospēlējis 160 spēles, vidēji ielaižot 2,90 vārtus un atvairot 90,5% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!