Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) nosūtījusi Latvijas vārtsargu Matīsu Kivlenieku, vēsta komandas paziņojums.

Laikā, kad "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo ārstē savainojumu, Kivlenieks bijis Kolumbusas otrais vārtsargs, un viņš aizvadījis divas spēles, izcīnot vienu uzvaru. Savās karjeras pirmajās NHL spēlēs viņš vidēji ielaidis 1,49 vārtus un atvairījis 94,6% pretinieku metienu.

Jau iepriekš spēļu prakses iegūšanai Kivlenieks tika nosūtīts uz AHL komandu Klīvlendas "Monsters". Arī trešdien viņš un vēl divi spēlētāji devās uz fārmklubu.

Viņš šajā sezonā 18 mačos izcīnījis deviņus panākumus, vidēji spēlē savos vārtos ielaižot 2,91 ripu un atvairot 90,3 % metienu. "Monsters" komandā Kivlenieks spēlē kopš 2017. gada.

Korpisalo prombūtnē lieliski spēlē cits latvietis Elviss Merzļikins. Merzļikins šajā sezonā 23 spēlēs izcīnījis 11 uzvaras, vidēji ielaidis 2,30 ripas un atvairījis 92,9% metienu. Ar četrām "sausajām" uzvarām un atvairītiem 92,9% metienu viņš šajos statistikas rādītājos dala pirmo vietu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!