Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas "Penguins" pirmdien ar rezultātu 4:6 (0:2, 4:1, 0:3) atzina vienu no līgas līdervienību Bostonas "Bruins" pārākumu.

Bļugers spēli aizvadīja ceturtajā uzbrucēju virknējumā un laukumā pavadīja 13:45 minūtes, no kurām 2:41 bija skaitliskajā mazākumā. Hokejists uzvarēja sešos no 11 iemetieniem, kā arī izpildīja divus metienus pa "Bruins" vārtiem.

Pirmos trīs vārtus guva mājinieki no Bostonas, Džeika Debruska, Breda Māršanda un Davida Pastrņaka raidījumiem ļaujot panākt rezultātu 3:0.

Viesi reaģēja, nomainot vārtsargu Metu Mareju pret rezervistu Tristanu Džeriju. Īstermiņā tas deva rezultātus, Pitsburgas komandai otrajā periodā izceļoties ar četriem precīziem metieniem, kas ļāva vienībai izvirzīties vadībā.

Tomēr pēdējais vārds piederēja Bostonas klubam. Torijs Krugs spēles 49. minūtē raidīja ripu nepiesegtā vārtu stūrī, izlīdzinot rezultātu, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām Māršands izcēlās otro reizi, ātrajā uzbrukumā pārsteidzot Džeriju ar spēcīgu metienu.

Mājinieki sesto ripu jau raidīja tukšā Pitsburgas kluba cietoksnī.

Pitsburgas "Penguins" ar 15 spēlēs izcīnītiem 17 punktiem ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, bet "Bruins" ar 14 spēlēs gūtiem 24 punktiem līdz minimumam samazinājuši deficītu pret gan līgas līdervienību, gan Austrumu konferences spēcīgāko komandu Vašingtonas "Capitals". Tiesa, "Capitals" komanda aizvadījusi pa divām spēlēm vairāk nekā Bostonas klubs.

Bļugera pārstāvētajai "Penguins" komandai nākamā spēle paredzēta ceturtdien, kad tā viesosies pie Ņujorkas "Islanders" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!