Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs Latvijas uzbrucēju Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētas komandas otrdien piedzīvoja zaudējumus, bet vārtsargs Elvis Merzļikins palika rezervē uzvarā.

Pitsburgas "Penguins" ar Bļugeru sastāvā savā laukumā ar rezultātu 4:5 pagarinājumā piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Bļugers aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 18:04 minūtes, no kurām 3:17 minūtes nospēlēja mazākumā, bet 20 sekundes - vairākumā. Viņš šajā laikā bloķēja divus metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu un vienreiz meta pa vārtiem, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" pirmajā periodā pēc Braiena Rasta un Brendona Taneva precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrā perioda ievadā trīs minūšu laikā Antonī Boviljē un Broks Nelsons rezultātu izlīdzināja. Mača 35. un 43. minūtē vārtus guva Tanevs un Džeiks Gencels, vēlreiz Pitsburgai dodot divu vārtu pārsvaru, taču Džošs Beilijs un Raiens Puloks rezultātu spēja izlīdzināt, tādējādi ievedot spēli pagarinājumā. Pēc pagarinājumā nospēlētām nepilnām trim minūtēm Nelsons izrāva uzvaru "Islanders" vienībai.

Savukārt Girgensons un pārējie "Sabres" hokejisti savā laukumā ar 1:4 piekāpās Minesotas "Wild".

Girgensons nospēlēja 15:22 minūtes, no kurām 7:14 minūtes nospēlēja mazākumā, un viņa kontā viens metiens pa vārtiem un viens spēka paņēmiens.

Brendons Montūrs bija vienīgo vārtu autors Bufalo komandā, bet uzvarētājiem divreiz precīzi meta Zaks Parisē, taču pa vieniem vārtiem guva Jonass Brodīns un Džeisons Zakers.

Kolumbusas "Blue Jackets" ar Jonasu Korpisalo vārtos ar rezultātu 5:2 pieveica Monreālas "Canadiens", savukārt Merzļikins palika rezervē. Korpisalo atvairīja 30 no 32 pretinieku metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!