Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai svinot uzvaru.

"Penguins" viesos ar rezultātu 5:4 (2:1, 1:3, 1:0, 1:0) pagarinājumā guva virsroku pār Ņujorkas "Rangers".

Pirmie šajā mačā vārtus guva viesi, kad astotajā minūtē precīzi meta Džeisons Zukers, bet sešas minūtes vēlāk Brendans Lemjē panāca 1:1. Trešdaļas noslēgumā, 40 sekundes pirms pirmā perioda beigām Bļugers pēc uzvarēta iemetiena saspēlējās ar Pjēru Olivjē Žozefu, kurš no zilās līnijas izdarīja metienu, ripas lidojuma virzienu pa ceļam pielabojot Brendonam Tenevam - 2:1.

Otrās trešdaļas pirmajā pusē uz Kevina Rūnija mazākumā nekļūdīgo raidījumu atbildēja Kasperi Kapanens, bet otrajā perioda pusē vārtus guva Kriss Kreiders un vairākumā Artēmijs Panarins, tādējādi pēc 40 nospēlētajām minūtēm vadībā ar 4:3 bija ņujorkieši. Džeika Gencela trešā perioda vidū gūtie vārti ļāva pamatlaiku noslēgt neizšķirti.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kura trešajā minūtē Krosbijs ar spēcīgu metienu no zonas viduča panāca 5:4.

Uzvarētājiem trijos no pieciem gūtajiem vārtiem asistēja Žozefs.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 24 sekundes, trīs minūtes un 58 sekundes no tām mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja sešos no 12 iemetieniem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viņš šosezon deviņās spēlēs guvis divus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlējis, ar sešiem punktiem komandas ražīgāko spēlētāju sarakstā ieņemot ceturto vietu.

Pirmdien turpat Ņujorkā abas komandas aizvadīs vēl vienu savstarpējo spēli. Šosezon abas vienības tikušās trīs reizes un visās trīs uzvarējusi "Penguins". "Rangers", kas ar vidējo vecumu 25,6 gadi ir šobrīd jaunākā komanda NHL, patlaban ir sērijā, kur septiņas no astoņām spēlēm aizvada savā laukumā.

"Penguins" ar 11 punktiem deviņās spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu divīzijā, kur "Rangers" ar sešiem punktiem astoņās cīņās ir pēdējā jeb astotā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!