Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" sestdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Penguins" viesos ar 1:4 (0:2, 1:1, 1:2) atzina Vankūveras "Canucks" pārākumu, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Uzvarētājiem vārti un rezultatīva piespēle bija Džimotijam Timotijam Milleram un Ēmilam Petešonam, bet vēl ar precīziem metieniem atzīmējās Broks Būzers un Džeiks Virtanens. Viesiem goda vārtus guva Džeiks Gencels.

Bļugers laukumā pavadīja 18 minūtes un 17 sekundes, no kurām teju četras minūtes nospēlēja mazākumā. Tāpat viņš bloķēja divus metienus, zaudēja vienu ripu un uzvarēja piecos no 16 iemetieniem, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderību -1.

Bļugers šajā sezonā 36 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Citā spēlē uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Olivers Bjorkstrands, bet Merzļikina konkurents par vietu "Blue Jackets" vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 21 no 22 pretinieku mestajām ripām. Somu vārtsargs tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni.

Tikmēr joprojām izsaukumu no Amerikas Hokeja līgas (AHL) nav saņēmis uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" savā laukumā ar 4:5 (0:1, 3:2, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Jau ziņots, ka Zemgus Girgensons sestdien laukumā pavadīja 18 minūtes un 19 sekundes, kas ir uzbrucēja lielākais spēles laiks šosezon, un par spīti negatīvam +/- rādītājam sekmēja savas pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" panākumu. "Sabres" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja Losandželosas "Kings", pārtraucot triju pēc kārtas zaudētu maču sēriju.

Visas četras latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. "Penguins" ar 46 punktiem 36 spēlēs ir piektā, "Sabres" ar 41 punktu 37 dueļos ir devītā, "Blue Jackets" ar 38 punktiem 36 cīņās ir 12.pozīcijā, bet "Senators" ar 34 punktiem 37 mačos atrodama 14.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Nākamajās spēlēs pirmdien "Blue Jackets" viesosies pie Ņujorkas "Islanders", Otavā būs "Senators" un "Sabres" duelis, bet "Penguins" laukumā dosies vien piektdien, kad viesos cīnīsies ar Nešvilas "Predators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!