Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" 38 reizes pēc kārtas izturēja skaitlisko mazākumu bez vārtu ielaišanas, taču komanda par šo sēriju nav runājusi, medijiem svētdien atzina viens no panākuma kaldinātājiem Teodors Bļugers.

Ziņots, ka "Penguins" komanda svētdien ar rezultātu 3:2 pieveica Ņūdžersijas "Devils" vienību. Viesu panākumu kaldināja Teodors Bļugers, kurš guva vārtus mazākumā un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Piecu komandas biedru noraidījumu dēļ centra uzbrucējs mazākumā nospēlēja 3:39 minūtes. Latvijas izlases hokejists starp uzbrucējiem ieņem otro vietu komandā mazākumā nospēlētajās minūtēs, bet visā līgā šajā rādītājā viņš ierindojas 18. vietā. Zīmīgi, ka "Penguins" komanda svētdien ielaida tikai sestos vārtos mazākumā šosezon. Šajā spēles sastāvdaļā Pitsburgas klubs bijis pārliecinoši labākais NHL.

"Domāju, mēs visi labi saprotamies," sekmes mazākumā komentēja Bļugers. "Mūsu vārtsargi bijuši lieliski. Mēs visi unisonā izdarām spiedienu, cenšamies spēlēt agresīvi un lasām spēli. Bloķējam arī metienus un neļaujam pretiniekiem ieiet zonā. Tā bijusi visu šo mazo detaļu kombinācija."

Bļugers ar precīzo metienu pārspēja 27 gados veco vārtsargu Džonu Gilīsu, kurš šosezon NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli, un tā pati bija Sentluisas "Blues", nevis "Devils" komandas rindās. Karjeras laikā vārtsargs NHL piedalījies 14 spēlēs. Atminoties vārtu guvumu, Bļugers atbildēja, ka par Gilīsu no treneru puses bija sagatavota mazliet informācija, taču komandai nav zinājusi īpaši daudz. Centra uzbrucējs paslavēja arī pārējo komandu.

"Pretinieks ar ripu bija starp laukuma apmali un iemetienu apli. Džinners [Broks Makdžins] devās pret viņu izdarīt spiedienu, un mēs centāmies atņemt viņam citas opcijas. Viņš centās izdarīt piespēli uz vidu. Man sanāca ar nūju aizsniegt ripu un dabūt izgājienu. Vārtus sagādāja labs kolektīvais spiediens," stāstīja hokejists.

Pagājušajā sezonā "Penguins" komanda guva septiņus vārtus mazākumā, bet šosezon līdz šai spēlei tas vēl nebija paveikts ne reizi. Bļugeram tika vaicāts par līdzsvaru starp labu spēli mazākumā un vārtu gūšanu mazākumā.

"Domāju, ka mazākumā prioritāte ir aizsargāties. Skaidrs, ka vēlies gūt tikvien daudz vārtus, cik vari. Kopumā šogad mums bijušas dažas iespējas izgājienos, kuras neesam spējuši izmantot. Nezinu, vai ir tāds ideālais līdzsvars," atbildēja Bļugers.

Pitsburgas komandai svētdien aprāvās veiksmīgu mazākumu sērija. "Penguins" hokejisti spēles laikā jau 38. reizi pēc kārtas neielaida vārtus mazākumā līdz vārtsargu Tristanu Džeriju trešajā periodā pārspēja Neitens Bastians. Tādējādi saglabāts kluba rekords (42 veiksmīgi mazākumi pēc kārtas), kas tika uzstādīts 1998. gadā, raksta medija "The Athletic" žurnālists Džošs Jouhī.

"Patiesībā mēs pārāk daudz uz to nekoncentrējāmies," atzina Latvijas hokejists. "Man nešķiet, ka tas tika pieminēts kādā no mazākuma sanāksmēm. Uzskatu, ka šonakt, salīdzinot ar iepriekšējām pāris spēlēm, kad ierobežojām labo metienu skaitu, atdevām pārāk daudz iespēju gūt vārtus. Tā ir lieta, ko mums noteikti jāuzlabo."

Pitsburgas vienība ar 39 punktiem 30 spēlēs saglabā septīto vietu Austrumu konferencē. Komanda jau otrdien vēlreiz tiksies ar 12. pozīcijā esošo "Devils" vienību, spēli aizvadot Pitsburgā.

Teodors Bļugers šosezon laukumā devies 30 mačos, tajos sakrājot 12 punktus (septiņi vārti un piecas rezultatīvas piespēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!