Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" latviešu uzbrucējs trešdien piedzīvoto neveiksmi Stenlija kausa kvalifikācijas spēlē salīdzināja ar braukšanu ar mašīnu – nedaudz atlaists gāzes pedālis šoreiz maksājis dārgi.

Bļugers trešdienas mačā guva savus pirmos vārtus NHL Stenlija kausā, bet "Penguins" ar 3:4 zaudēja Monreālas "Canadiens". Sērijā līdz trīs uzvarām "Penguins" tagad zaudē ar 1-2 un ir soļa attālumā, lai neiekļūtu Stenlija kausa pamatturnīrā.

Pēc Bļugera gūtajiem vārtiem "Penguins" panāca 3:1, bet pārsvaru nespēja nosargāt. "Man liekas, ka mēs nedaudz atlaidām gāzes pedāli. Un tad viss mainījās. Viņi iemeta divus golus… Mēs nespējām tikt atpakaļ ritmā, nespējām atgūties," pēc spēles sacīja Bļugers. "Grūti nosaukt vienu lietu (kādēļ komanda zaudēja). Mēs aizsardzībā nespēlējām pietiekami labi."

"Penguins" un "Canadiens" nākamā spēle risināsies jau piektdienas vakarā pulksten 23:00 pēc Latvijas laika.

Pēc Covid-19 pandēmijas pauzes NHL sezonu atsāka Toronto un Edmontonā, kur notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!